Afbeelding

Mag de jeugd nog een toekomst hebben?

Algemeen Politici aan het woord

Ik ben nu twee maanden commissielid voor de PvdA Bodegraven-Reeuwijk. Aangezien ik nog maar 24 jaar oud ben, vragen veel mensen mij waarom ik geïnteresseerd ben in politiek. Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in politiek, maar vooral de laatste jaren heeft het meer mijn interesse gewekt. Door het huidige beleid van het demissionair kabinet is er niet veel perspectief voor onze toekomst. Misschien klinkt dit wat dramatisch, maar het is helaas wel de waarheid. De woningnood is enorm, om nog maar niet te spreken over, naar mijn mening, de grootste crisis van het moment: de klimaatcrisis. 

We hebben allemaal de eindconclusie gezien van de klimaattop in Glasgow: de plannen van de wereldleiders zijn onvoldoende om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken. Dezelfde conclusie trok ik uit het doel van de gemeente om Bodegraven-Reeuwijk in 2035 klimaatneutraal te hebben. Uit het rapport dat we besproken hebben in de commissievergadering van twee weken geleden, bleek het dat we als gemeente nog steeds te weinig doen om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Des te meer redenen voor mij om mij hard te maken voor dit soort zaken in de PvdA-fractie. Hoewel sommige partijen liever de klimaatdoelen nog even willen uitstellen, willen wij graag zo snel mogelijk doorpakken. 

De klimaatdoelen horen de prioriteit van iedereen te zijn, aangezien mijn generatie en de generaties die nog komen de ernstige gevolgen van klimaatverandering gaan meemaken. Er zijn dan ook alleen maar voordelen van een klimaatneutrale samenleving. Het lijkt me dan ook dat iedereen hier zijn best voor wil doen. Wij als PvdA willen in ieder geval actie om de klimaatdoelen te halen. Dit willen wij bereiken door te bezuinigen op energie, vervoer en materiaal. Wij streven naar maximaal 1,5 graad temperatuurstijging, onafhankelijk van wat het kost.

Afbeelding
!