Afbeelding

Terugkijken op goede voornemens

Algemeen Anders bekeken

Gaat de tijd snel of gaan wij snel aan de tijd voorbij? Tja, interessante vraag. Hoe het ook zij, in deze periode kijken we graag terug. Beschouwen we bijvoorbeeld het politieke speelveld. Daar opereren 23 gemeenteraadsleden en vijf wethouders, de burgemeester stuurt en het ambtelijk apparaat ondersteunt en voert uit. Er is veel gedoe: twee van de vijf wethouders vertrokken, net als de burgemeester en de gemeentesecretaris. Er kwam een afsplitsing binnen de VVD, de raad telt nu negen fracties. Vier partijen in de oppositie, vijf steunen het coalitieakkoord.

Al vorsend moet je sowieso concluderen dat dit jaar echt wel dingen in beweging zijn gezet, al heeft dat (veel) tijd nodig gehad. Zo is na meer dan tien jaar praten een besluit genomen over de herinrichting van de Zoutmansweg/Raadhuisweg in Reeuwijk-Brug. Het centrum van Bodegraven gaat op de schop om de boel op te vrolijken. In Bodegraven, Reeuwijk (Dorp en Brug), Nieuwerbrug en Driebruggen zijn of worden nieuwe woningen opgeleverd. Maar ook in 2021 bleef veel bij goede voornemens. Zo wordt (nog steeds) gewerkt aan plannen om in de Dronenhoek pakweg 275 woningen te bouwen. Ook diverse bouwplannen in het centrum van Bodegraven zitten nog altijd in de voorbereidende fase, zoals op de voormalige locaties van timmerfabriek Van den Oudenrijn en tuincentrum Welkoop. En wanneer gebeurt er nu eindelijk iets aan de ontsierende bouwval in de Van Tolstraat? 

Hoewel iedereen vindt dat de migrantenhuisvesting een schandvlek is die moet worden weggepoetst, is feitelijk nog niks gebeurd. Er loopt wat heet ‘een proces’, maar wanneer en waartoe dat leidt, is volstrekt onduidelijk. Er wordt (eindelijk) een restaurant gebouwd op het terrein Elfhoeven, maar het aanpassen van de Notaris d’Aumerielaan staat nog in de sterren. Niemand ontkent de noodzaak die ontsluiting te verbeteren, wellicht brengt 2022 ook daar het licht.

Advertentie

Categorieën