Computerles bij de Bibliotheek - Klik&Tik UITGELICHT

Met een daarvoor getrainde docent ga je per cursus vier weken achter elkaar een dagdeel aan de slag. Klassikaal wordt er les gegeven en daarbij krijgen de deelnemers inloggegevens om zelf te oefenen op een speciaal hiervoor ontwikkeld programma. 

Klik&Tik de Basis is het startpunt om te leren omgaan met de computer. Hier leren deelnemers vanaf de eerste klik de computer kennen en wat je daar allemaal mee kunt doen. Ervaring is niet nodig. In een tijd als deze is dat onmisbaar geworden. Mede omdat er nu nog veel meer digitaal gaat dan 2 jaar geleden, is het nodig dat iedereen in ieder geval de basiskennis heeft. 

De Klik&Tik de Basis wordt vervolgd met de cursus Klik&Tik Het Internet Op. Bij deze cursus leren deelnemers beter en veiliger omgaan met het internet. Er gaat een hele digitale wereld open, waarbij de ‘beren op de weg’ al snel verdwijnen. Na deze cursus is het mogelijk om door te gaan met Klik&Tik Samen op ’t Web. Waar je vooral anderen ontmoet op het internet. Hier leer je de social media kennen en wat je daar allemaal mee kan doen. Van hobby tot het zoeken naar een baan.

Wie de basiskennis van de computer en het internet heeft, is klaar om meer te leren in de digitale wereld. Daar kan je dan verder leren bij de cursussen: Windows/DigiD, nw: cursus Word en cursus Excel voor beginners. Daarnaast is er de cursus Digivitaler, waar de digitale gezondheidszorg centraal staat, en de Ipadcursus. Deze twee bestaan uit twee lessen per cursus. 

Er starten weer verschillende cursussen vanaf februari. Bel 06-33086575 of mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl voor informatie en opgave.

Meer berichten