Helma Verhoef met haar shetlander Desi.
Helma Verhoef met haar shetlander Desi. Foto:

Kijk op Vrijwilliger: Helma Verhoef

Gesponsord Kijk op Vrijwilliger

Woonplaats: Gouda | Vrijwilliger bij Reehorst in Reeuwijk

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?
Ik ga één keer in de week knutselen met de bewoners van de Reehorst in Reeuwijk. Dat is een verpleeghuis dat een thuis biedt aan mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. De bewoners van de Reehorst hebben bijvoorbeeld dementie of een lichamelijke beperking. Ik ben wel een beetje creatief en vind het leuk om iets voor een ander te doen. Als we knutselen dan zitten we aan een grote tafel en maken we samen met een welzijnsmedewerker de leukste dingen. Zoals het maken van een vilten vogel, het kleien van tulpjes die de cliënten vervolgens kunnen verven of we gaan breien. We maken vooral seizoensgerelateerde dingen. Het Pasen komt er bijvoorbeeld alweer aan. Het is vooral gezellig, je maakt iets en siert de boel op en maakt ondertussen een praatje.

Wat zijn je drijfveren?
Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en om iets voor mijn naasten te doen. Je merkt dat de cliënten het waarderen. Het geeft vooral energie en ik ga iedere week met plezier naar De Reehorst, het voelt echt vertrouwd. Ik ben een zorgzaam type en vind het leuk om mijn inbreng te geven. Ik vind het mooi om met een stukje zingeving bij te dragen aan het leven van anderen. Ik weet niet of de bewoners mij herkennen, maar ik word wel elke keer enthousiast begroet en ze vinden het leuk om iets te gaan doen.

Waarom heb je gekozen voor deze organisatie?
Zelf werk ik al dertig jaar bij Ipse de Bruggen en daarvóór heb ik les gegeven op een ZMLK-school, dat is onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Daarom was ik al enigszins bekend met de zorg. Maar de echte reden dat ik dit vrijwilligerswerk ben gaan doen, is omdat mijn moeder

in De Reehorst heeft gewoond. Zij is in 2019 overleden. Helaas heb ik door corona bijna anderhalf jaar niet meer kunnen knutselen aangezien De Reehorst dicht was voor alle vrijwilligers. Gelukkig ben ik sinds november 2021 weer redelijk actief. Ik had vooraf niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Ik vind het een warme plek. De Reehorst levert prima zorg, met aandacht voor familie en het is niet zo grootschalig. Ik zou het aanbevelen!


Wilt u ook vrijwilligerswerk doen?
De Reehorst is nog op zoek naar vrijwilligers, zou u het leuk vinden? Dan bent u van harte welkom! Voor informatie kunt bellen naar De Reehorst / 0182-393222 van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur . Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk te vinden. Neem eens een kijkje op de digitale vacaturebank via www.samwelzijn.nl/vrijwilligerscentrale of neem voor persoonlijk advies contact op met Esmée Hensen via vrijwilligerscentrale@samwelzijn.nl / 06-47565448. 

Advertentie

Categorieën