Het damteam van de Da Costaschool.
Het damteam van de Da Costaschool.

Op naar de finale!

Algemeen

Een mooie derde plek op het provinciaal kampioenschap was het resultaat van een spannende middag dammen voor Rosalie Achterberg, Maarten Kalkhoven, Christiaan Rutjes en Indy Schouten van De Regenboog afgelopen zaterdag.

GOUDA

Ze plaatsten zich hiermee voor het NK schooldammen van de groepen 7-8. Het viertal strijdt op zaterdag 21 mei te Baarn met de beste schooldamteams uit heel Nederland om het landelijk kampioenschap.

Niet alleen op De Regenboog wordt er goed gedamd. Ook de scholieren van de Prins Willem Alexanderschool uit Waarder kunnen er wat van. Rowan Plugge, Thimo van Rijn, Els Donselaar en Bente en Minck van Vliet uit de groepen 4 tot en met 6 eindigden op een keurige vierde plek waarmee zij zich probleemloos voor het Nederlands kampioenschap plaatsen in hun leeftijdscategorie.

Ook het viertal van de groepen 4 tot en met 6 van De Regenboog slaagde erin om de landelijke finale in hun leeftijdsgroep te halen. Rebecca Kalkhoven, Myra en Lorenzo Groenendijk en Robbin Oskam eindigden als zesde. Dit was genoeg om kwalificatie op het hoogste podium voor de groepen 4-6 af te dwingen.

Met twee viertallen debuteerden de Da Costaschool uit Bodegraven op dit provinciale toernooi. Met een negende en tiende plaats eindigden beide teams mooi in de top tien van het toernooi voor de groepen 4 tot en met 6.   

De Regenboog (links) neemt het op tegen de Prins Willem Alexanderschool (rechts).

Advertentie

Categorieën