Afbeelding

Leerlingen Minkema bedenken glutenvrije koekjes voor Indiase bakker

Algemeen

WOERDEN

Tweedejaars havo- en vwo-leerlingen die het vak Onderzoek & Ontwerpen volgen, hebben de afgelopen maanden aan een hele bijzondere opdracht gewerkt. Het bedrijf Sri Velavan Angrois uit India heeft de leerlingen gevraagd een recept te ontwikkelen voor glutenvrije koekjes, die het op de Amerikaanse markt wil brengen. Donderdag 21 april presenteren de leerlingen via een live-verbinding met India hun recepten.

 Bij het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) gaan leerlingen steeds acht à tien weken aan de slag met een probleem van een échte opdrachtgever. Normaal gesproken komt deze opdrachtgever uit de omgeving Woerden, maar dit keer komt hij dus uit India! Bij de opdracht krijgen de leerlingen hulp van experts, waaronder een levensmiddelentechnoloog en een meesterbakker. Remko van den Berg (docent O&O): “Via een van de experts zijn we in contact gebracht met dit bedrijf uit India dat glutenvrije koekjes op basis van gierstmeel wil toevoegen aan zijn assortiment. Onze leerlingen zijn ingeschakeld als ‘levensmiddelentechnoloog’ om daar een recept voor te ontwikkelen. De opdracht vraagt kennis van productinformatie zoals de ingrediënten en van diverse bereidingstechnieken. Daarom past het perfect bij het vak O&O.”  

Leerling Izem Koçin: “Deze opdracht was extra uitdagend, omdat we het idee voor het koekje helemaal zelf mochten bedenken én we het recept ook in het Engels moesten opstellen. Ik vond het samenwerken met mijn groepje en het bakken in de keuken het allerleukst. Door met ingrediënten te experimenteren kon je uitproberen wat een lekkere smaak en structuur opleverde. Ik ben ontzettend benieuwd wat de opdrachtgever ervan gaat vinden!”

Advertentie

Categorieën