De band Mag het Wat Zachter treedt op in Bodegraven.
De band Mag het Wat Zachter treedt op in Bodegraven. Foto: persfoto

Programma Koningsdag in Bodegraven-Reeuwijk

Algemeen

Op woensdag 27 april wordt Koningsdag uitbundig gevierd in onze gemeente. In Waarder en Nieuwerbrug is het zelfs op dinsdag 26 april al feest.

Reeuwijk-Brug

Stichting Volksvermaak pakt, als gebruikelijk, lekker uit met de hele dag vertier. Om 9.00 uur start de Kindervrijmarkt op de Miereakker/Dunantlaan en een uur later al gaan de Kinderspelen van start. Van 14.00 tot 15.00 uur is er Kinderdisco in De Brug. In De Brug start het feest voor de senioren van 10.30 tot 14.00 uur. Hier treedt Vivace op, houdt de burgemeester een toespraak en wordt het glas met oranjebitter geheven.

Vanaf 13.30 uur is er volop muzikaal vertier op het buitenterrein bij De Brug. Helemaal Top bijt het spits af met het eerste live-optreden van de dag. Om 16.00 uur trekken zij alle muziekregisters open. Zij worden gevolgd door Andrew Dean, Wilbert Pigmans, Frans Duijts, Het Feestteam en Buren van de Brandweer. Deze artiesten staan garant voor feest en dat is ook wat het gaat worden tot 23.00 uur.

De festiviteiten en optredens zijn gratis bij te wonen.

Reeuwijk-Dorp

In Reeuwijk-Dorp start het feest om 14.00 uur op het terrein van Gasterij Vergeer. Er is een vrijmarkt en plantjesmarkt en voor iedereen staat er wat lekkers klaar. Aanmelden voor de vrijmarkt kan via oranjecomiterd@gmail.com. Voor de kinderen staan er leuke attracties klaar en vanaf 16.00 uur is er muziek van DJ Yorick. De Band zonder Grenzen treedt live op.

Aan de festiviteiten kun je gratis deelnemen.

Waarder

In Waarder start het feest al op dinsdag 26 april met een Versier-je-fietswedstrijd en Hobbel je score bij elkaar. Voor de jeugd is er pannenkoeken eten om 18.00 uur. Om 20.00 uur start een optreden van Mariposa, gevolgd door DJ Mickey. Om 24 uur gaat de muziek uit en de tap dicht.

Koningsdag start in Waarder altijd vroeg! Om 8.45 uur wordt de burgemeester ontvangen. Een kwartier later begint de Kinderoptocht en om 9.30 is er de traditionele Aubade. Om 10.30 uur starten de Kinderspelen waaronder diverse wedstrijden. De Junglebaan is open voor de jeugd van 13.00-14.00 uur en voor volwassenen van 14.00-15.00 uur. Daarna (15.20 uur) komt Marco den Hollander optreden, wordt een knock-outspel gespeeld om 16.00 uur en start het dorpsdiner om 17.00 uur. Om 20.30 uur zijn de festiviteiten afgelopen. 

Aan de festiviteiten kun je gratis deelnemen.

Nieuwerbrug

In Nieuwerbrug vinden alle festiviteiten plaats in het Wierickehuis. Er wordt op dinsdag 26 april om 15.00 uur afgetrapt met bingo voor de 55+’ers en 

van 18.30 tot 21.30 uur is er Kinderdisco voor de jeugd van 6 tot 12 jaar. Volwassenen zijn welkom in het ernaast gelegen De Bourgondiër.

Op Koningsdag zelf is het 8 uur lang feest, van 10.00 tot 18.00 uur is er van alles te doen voor kinderen met van 12.00 tot 13.00 uur een heuse freerunning clinic.

Vanaf 12.30 uur zijn de geluidsboxen geen moment stil. De Nieuwerbrugse organisatie heeft een feestprogramma in elkaar gedraaid met Marco den Hollander, Helemaal Top, Hugo Beijeman, Monique Smit en Slingshot. Is er geen live-optreden, dan is DJ Johnny Tirol er om ervoor te zorgen dat er toch decibellen worden geproduceerd.

De optredens zijn gratis bij te wonen.

Bodegraven

Om 8.00 uur begint de vrijmarkt in het centrum van Bodegraven. Althans, dat is voor de bezoekers. De ervaring leert dat ‘verkopers’ vaak al om 6.00 uur aanwezig zijn om het allerbeste plekje van het dorp te bezetten. De vrijmarkt duurt tot 12.00 uur.

Daarna kun je koers zetten naar De Zustertuin, waar tussen 13.30 en 16.00 uur een kinderfeest wordt georganiseerd met leuke activiteiten en spelletjes. Het feest is veel kleinschaliger opgezet dan gebruikelijk, er is geen muziek en geen horeca, met uitzondering van koffie en thee. Meedoen kan na aanschaf van een strippenkaart voor 5 euro.

Het muzikale feest vindt dit jaar plaats in het Raadhuisplein. Vanaf 15.00 uur wordt de muziek aangezet en een half uur later start het eerste optreden van de geboekte acts. De band ‘Mag Het Wat Zachter’ en top-dj Kage wisselen elkaar af. Aan het begin van de avond komt zanger Marco Kraats het podium op. De artiest staat bekend als feestsensatie en dat hij die classificatie waard is, gaat Bodegraven op Koningsdag ervaren. De optredens zijn gratis bij te wonen.

DJ Kage treedt op in Bodegraven
Feestsensatie Marco Kraats gaat de harten van het Bodegraafse publiek veroveren
De Zwammerdamse formatie Helemaal Top treedt op in Reeuwijk-Brug en Nieuwerbrug.
Stichting Volksvermaak Reeuwijk haalt Frans Duijts naar Reeuwijk
Marco de Hollander brengt feest naar Waarder en Nieuwerbrug.
!