Stanley Tucci en Colin Firth laten liefde, geheimen en verdriet in elkaar overvloeien.
Stanley Tucci en Colin Firth laten liefde, geheimen en verdriet in elkaar overvloeien. (Foto: )

‘Supernova’ maakt indruk

Bodegraven 

Vrijdagavond 6 mei is de indrukwekkende film ‘Supernova’ met Stanley Tucci en Colin Firth in de hoofdrollen te zien in het Evertshuis.

Sinds Tusker (Stanley Tucci) twee jaar geleden de diagnose dementie kreeg, is zijn tijd samen met zijn partner Sam (Colin Firth) het belangrijkste dat hij heeft. In hun oude camper reizen ze door landelijk Engeland om vrienden, familie en plaatsen uit hun verleden te bezoeken. Het belooft een reis vol onthulde geheimen en mislukte plannen te worden, waarbij zelfs hun liefde niet altijd de oplossing meer biedt.

Een mooie, troostrijke film over dementie en onvoorwaardelijke liefde. Hoofdrolspelers Colin Firth en Stanley Tucci zijn in het echte leven al meer dan 20 jaar beste vrienden. Om een beter begrip te krijgen van de ziekte dementie, heeft regisseur Harry Macqueen veel vrijwilligerswerk gedaan bij liefdadigheidsinstellingen voor dementie en heeft hij korte tijd gewerkt in een Londens ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de aandoening. Stanley Tucci werd oorspronkelijk gecast als Sam – maar vlak voor de film in productie ging, is hij met Colin Firth van rol gewisseld.

De film Supernova op 6 mei begint om 20.30 uur. Tickets kosten 10 euro inclusief pauzedrankje. Het is de laatste film van dit theaterseizoen vóór de zomerstop, althans voor volwassenen. 

Clifford de Hond

Op woensdagmiddag 25 mei is ook de leuke jeugdfilm ‘Clifford de Grote Rode Hond’ te zien. Vanaf september staan er weer prachtige nieuwe films op de agenda van het Evertshuis. Voor het volledige programma en reserveren ga naar www.evertshuis.nl

Meer berichten