De Venen klimt voor WarChild
De Venen klimt voor WarChild (Foto: Carolien Bunnik)

Klimmen, klimmen, nog hoger!

Reeuwijk

Deze week klimmen 600 kinderen van De Venen met één doel voor ogen: zoveel mogelijk donaties voor Warchild bij elkaar klimmen.

Initiatiefneemster is juf Carolien Bunnik: “In februari 2020 ben ik gevraagd om deel uit te maken van het KLM Kili-team om de Mount Kilimanjaro in Tanzania te gaan beklimmen voor War Child. Mijn persoonlijk plan was; als ík ga klimmen, dan moeten álle kinderen van ‘Onze Venen’ óók gaan klimmen! Een sponsoractie voor War Child dus, maar dan wel in verticale meters! Laten we eens kijken of we met alle kinderen de hoogte van de Kilimanjaro kunnen bereiken; 5.895m.”

Door Covid werd de expeditie ‘on hold’ gezet en daar staat deze nog steeds. Wel is in februari dit jaar gekeken of de school al wel alvast kon gaan klimmen. Carolien: “Twee weken na het overleg volgde de oorlog in Oekraïne en werd het plan versneld in werking gezet.” 

Op dinsdagmiddag 17 mei staat de teller op ruim 16.500 euro en de kinderen zijn nog lang niet klaar. De actie stopt op donderdag 19 mei. Dan wordt de eindstand bekendgemaakt. 

Meer berichten