Foto:

Renovatieproject Ravenhorst opgeleverd

Reeuwijk

Het onderhoud en de verduurzaming van de 56 appartementen in het complex Ravenhorst is afgerond. In oktober startte Zorgpartners Midden-Holland met de werkzaamheden. Nu kunnen bewoners genieten van meer wooncomfort door de energiebesparende maatregelen. Het gebouw heeft ook een make-over waardoor dit mooi past tussen de andere complexen.

Pauline Weurding, hoofd verhuur van Zorgpartners Midden-Holland: “De nieuwe uitstraling en de isolerende maatregelen verbeteren het woongenot van onze bewoners. Wij kijken terug op een mooie samenwerking met de bewoners en hun familieleden en de aannemer Constructif om dit project te realiseren.”

Energiezuiniger en voorbereid op de toekomst

Het pand is ingepakt met gevelisolatie, het dak is geïsoleerd, de kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen met HR++ beglazing, waardoor het comfort aanmerkelijk is toegenomen. Hierdoor kunnen bewoners besparen op de energierekening. Weurding: “Door onderhoudswerkzaamheden te combineren met een aantal energie- en comfort verhogende maatregelen gaan de woningen onze huurders nog vele jaren woonplezier schenken.” Bewoonster mevrouw Sanders merkt dit meteen. “Het is een stuk minder koud in mijn appartement én ik heb geen koude voeten meer.”

Geen afstap meer

Het complex heeft maanden in de steigers gestaan en de renovatie had een grote impact op het dagelijkse levens van de bewoners. De stenen muren van het balkon zijn vervangen door een hek en er is een balkonophoging geplaatst waardoor er geen afstap meer is. “Dat is mooi opgeknapt. Voor mij was de afstap naar het balkon nog makkelijk te doen, maar er waren andere bewoners die er meer moeite mee hadden. Dus dat is heel fijn. En het balkon voelt nu veel steviger aan mijn benen,” aldus mevrouw Sanders.

Vorige week was er een officiële oplevering waar alle bewoners van de 56 appartementen van Ravenhorst de afronding van de renovatie konden vieren. De bewoners hebben genoten van deze passende afsluiting van een intense periode.

Meer berichten