Foto:

Maak een vroege start op Hemelvaartsdag

Reeuwijk

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met de Lionsclub Gouda- en natuurboerderij Hoeve Stein op Hemelvaartsdag dauwtrappen bij de se Plassen. Deelnemers gaan zelf op pad met een routekaart en maken een wandeltocht van 7, 13 of 18 kilometer. Halverwege is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en bij terugkomst staat er ontbijt klaar.

Dwaal over de oude houtkades, tussen de plassen en weilanden door. Geniet van de morgenstond en ervaar de stilte en natuur in dit unieke veenplassengebied. Tuur in alle vroegte over de graslanden en ontdek spelende hazen of weidevogels als de grutto, tureluur of kievit. 

Voor ieder wat wils

Ook voor gezinnen en kinderen is de wandeling leuk. Op natuurboerderij Hoeve Stein laat de boer zien hoe hij de koeien voert en melkt en zijn er diverse kinderactiviteiten, waaronder een springkussen. Verder zijn er enkele stands waar streekproducten worden aangeboden. 

Starten kan vanaf 05:00 uur tot 07:30 uur vanaf Natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20 in . De kosten bedragen 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Betaling dient contant en gepast te worden voldaan bij aanvang. 

Goed doel

Een groot deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in de regio. Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden bij groenehartexcursies@staatsbosbeheer.nl.

Meer berichten