Afbeelding

Politieke column: Samen eerlijk aan de slag

Algemeen Politici aan het woord

Het ligt er: het coalitieakkoord. Wat tot voor kort iets was van een kleine groep mensen, is opeens van iedereen. Daar heeft iedereen ook een mening over. En daar word ik vrolijk van. Natuurlijk voelt het gek en spannend. Voor het eerst doet D66 mee in een coalitie. We pakken de handschoen op en maken keuzes. De onderwerpen uit het akkoord zijn inmiddels bekend. Het tekort aan geld speelt nog een grote rol bij onze ambities. Ondanks dat gaan we door met het nog beter maken van de gemeente. We gaan meer en duurzamer bouwen, we gaan aan de slag voor de jeugd en het onderwijs. Ook voor duurzaamheid hebben we een realistisch en ambitieus doel weten neer te zetten. We zijn tevreden, al is het nog niet af.

Nu moeten we met elkaar aan de slag. De gemeenteraad speelt een grote rol en daarnaast rekenen we op onze inwoners, belangenverenigingen, sportclubs, geloofsgemeenschappen, etc. om ons te adviseren en helpen.

Leon en ik kijken er als raadsleden erg naar uit om woensdag in de raad de dialoog aan te gaan over het akkoord. We gaan met elkaar over de echt belangrijke zaken praten. Zuur kijken helpt niet, dus laten we het vooral hebben over belangrijke zaken als het Sociaal Domein en duurzaamheid. We maken keuzes over wonen en leven, veiligheid en klimaat. Over hoe we samen onze gemeente inrichten.

En nu dus aan de slag. We kunnen niet alles van tevoren weten. Wat doet de inflatie, de huizenmarkt en de economie? Wie het weet, mag het zeggen. We luisteren graag naar goede ideeën, die blijven van harte welkom! Laat wat van je horen.

Bas Otting, raadslid D66