De winnaars: Marieke Doornbos, Mees Doornbos en Itty Rook.3 generaties! Beeld: Walking Triathlon Reeuwijk
De winnaars: Marieke Doornbos, Mees Doornbos en Itty Rook.3 generaties! Beeld: Walking Triathlon Reeuwijk

‘Walking Triathlon was fantastische dag’

Reeuwijk 

Op 26 juni vond de eerste editie van de Walking Triathlon Reeuwijk plaats bij de Surfplas in de Reeuwijkse Hout. Een triathlon, dus 3 sportieve activiteiten, maar dan in een relaxed tempo. Geen wedstrijd. Maar gezellig samen een leuke dag beleven. 

Alexander Docter bedenker van de Walking Triathlon en voorzitter van het organisatiecomité: “Het was fantastisch, we hebben een leuke dag gehad en de deelnemers hebben genoten. Ook het weer was heerlijk, het was droog en het werd steeds zonniger.” 

Koffie en ijs halen

Tussen 09.00 en 10.00 uur begon de dag voor de deelnemers bij de Surfplas. Daar werden de consumptiebonnen en routekaart overhandigd. Alexander: “’De triathlon begon met zwemmen. Waar de één daarna doorging met fietsen, haalde de ander meteen koffie bij het restaurant van het Reeuwijkse Hout. Onderweg kon er ook nog een ijsje worden gehaald bij ijscoman Antonio. Iedereen deed het op zijn eigen tempo.” 

De triathlon bestond naast het zwemmen van 500 meter in de Surfplas uit een fietsroute van 25 kilometer door de omgeving en een wandeling van 7 kilometer om de Surfplas heen. De route was helemaal voorzien van wegwijzers. Na afloop ontvingen de deelnemers allemaal een medaille.

In totaal hadden 35 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze sportieve activiteit. De jongste deelnemer was 12, de oudste 78. De eerste deelnemer was al voor het middaguur binnen. De laatste groep nam wat meer de tijd, die waren om half vier klaar. Docter: “We vinden het een geslaagde dag, en wat ons betreft is het een terugkerend evenement. Maar we gaan eerst evalueren. We horen in ieder geval positieve geluiden van de deelnemers!”

Meer berichten