Prachtige blauwe kever. Beeld: Ipse de Bruggen Zwammerdam
Prachtige blauwe kever. Beeld: Ipse de Bruggen Zwammerdam

Oldtimerdag op de Hooge Burch

Algemeen

Zwammerdam

Op de Hooge Burch in Zwammerdam wordt zaterdag 2 juli een oldtimerdag georganiseerd door de vrijwilligers van Onbeperkt Toeren.  Zo’n veertig old- en youngtimers zijn te bewonderen op het dorpsplein aan de spoorlaan 19 in Zwammerdam. Er is een grote verscheidenheid in het aantal modellen van de voertuigen. Van T-ford tot ‘lelijke eend’, van Jeep tot Bentley, zowel oldtimers als youngtimers.

Autorit

Cliënten van Hooge Burch maken deze zaterdag een rit van ongeveer een uur in de oldtimers. Om 11 uur gaat de eerste rit van start, om 14.00 uur de tweede. Dit jaar zorgen de The Oldies weer voor de muzikale omlijsting. De hele dag is ook een kleine markt op het Dorpsplein van Ipse de Bruggen.

“Dankzij de medewerking van zo’n twintig sponsoren is de deelname voor de clienten gratis, het is een dag waar onze clienten al weken naar uitkijken”, laat Afke van Greuningen van de afdeling Recreatie van Ipse de Bruggen weten.

Ipse de Bruggen

Landgoed Hooge Burch is onderdeel van Ipse de Bruggen. Ipse biedt zorg, ondersteuning, behandeling en begeleiding aan 5.000 cliënten met een verstandelijke of meervoudige handicap.