Eline Plak op de Via Gladiola. Beeld: Emma Plak
Eline Plak op de Via Gladiola. Beeld: Emma Plak

Eline Plak loopt Vierdaagse uit

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN - Het is gelukt! De Bodegraafse Eline Plak heeft de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Met haar deelname wilde zij geld ophalen voor onderzoek naar PXE, een zeldzame, erfelijke aandoening waarbij de huid, ogen en het vaatstelsel worden aangetast. Haar vader lijdt sinds 2003 aan deze ziekte.

Het was voor Eline de eerste keer dat zij de Nijmeegse Vierdaagse liep en het was meteen een bijzondere editie: de eerste dag werd geschrapt door extreme hitte, de tweede dag was een heel warme dag, de derde dag een heel regenachtige dag en de laatste dag had heel prettige weersomstandigheden.

Fantastische meters

Hoewel haar al was verteld hoe fantastisch de sfeer tijdens de Vierdaagse in Nijmegen is, had ze zich niet kunnen voorstellen hoé fantastisch het zou worden. Elke dag stond veel publiek langs de weg en de laatste dag werd ze op de Via Gladiola met gladiolen overladen en mocht ze het felbegeerde kruisje in ontvangst nemen.

Doel gehaald

Bovenop deze mooie ervaringen heeft Eline haar streefbedrag voor de stichting PXE-fonds behaald: er staat ruim 5300 euro op de teller. Eline heeft het Nijmeegse Vierdaagse-virus te pakken en ze durft nu al te zeggen dat ze zich zeker nog eens zal inschrijven. 

Doneren is nog mogelijk via www.devierdaagsesponsorloop.nl/actie/eline-plak