Afbeelding

#ikredhetnietmeer

Algemeen Politici aan het woord

Terwijl in Den Haag men van crisis naar crisis hobbelt, beginnen we er hier toch ook het nodige van te merken. Zo hebben wij vragen gesteld over het met voorrang toewijzen van woningen aan statushouders. In onze gemeente zijn ook vele wachtenden! 

Nu is het duidelijk dat men in Ter Apel een probleem heeft, maar als dat gaat resulteren in maatregelen zoals in Utrecht, waar alle sociale huurwoningen aan statushouders werden toegewezen, dan weet ik zeker dat de wachtenden hier daar niet gelukkig van worden. De vragen zijn beantwoord, maar het stelt ons niet echt gerust. Als een Utrechtse maatregel ons ten deel zou vallen, kijkende naar de huidige aantallen, zou dat inhouden dat er een jaar geen enkele sociale huurwoning meer beschikbaar komt voor onze eigen inwoners. Daar zijn wij zeer op tegen!

Financieel hebben we het nog altijd slecht als gemeente, maar nu ook als Nederland in zijn algemeenheid. Wij begroten als gemeente nog met 6 procent inflatie, terwijl de cijfers al dik 13 procent aangeven! En dat laatste voelt u dagelijks! Lopende door de wijk hoor ik ook de verhalen van onze inwoners en ik maak me ernstige zorgen. Vanuit Den Haag blijf het oorverdovend stil. Ja, er komt een potje. 150 miljoen, maar we moeten even kijken wie dat gaat betalen. De staat heeft miljarden aan extra btw-inkomsten, maar in Den Haag moeten ze nog even kijken. Terwijl wij dus de energierekening tot grote hoogte zien stijgen, vraagt men nog even ons geduld. Lokaal Liberaal heeft dat geduld niet meer. Wij roepen de gemeente op nu al met plannen te komen!

Tevens vragen we aandacht voor de actie #ikredhetnietmeer. Deel uw verhaal (vooral met de lokale politiek). Maar u mag mij ook altijd mailen of even aanschieten. De ernst van de zaak moet ook hier duidelijk worden!