Een gezellige markt in Waarder. Beeld: Wim de Boevere
Een gezellige markt in Waarder. Beeld: Wim de Boevere

Wintermarkt voor Moldavië

Algemeen Cultuur Human Interest

WAARDER - Met als thema ‘verbinding’ en met steun aan de bevolking van Moldavië als doel voor de opbrengst is zaterdag 26 november in de kerk en het aangrenzende gebouw ‘De Schouw’ een gezellige en heel diverse braderie gehouden met als omvattende titel ‘Wintermarkt’. 

door Wim de Bouvere

Met enkele honderden bezoekers kan zeker worden gesproken van een succes. Er was dan ook van alles te doen, te koop en te nuttigen: een immens grote sjoelbak, een lollierad, een knutseltafel, een grabbelton en een glitter-, schmink- en make-up kraam voor de kinderen. Voor de lekkere trek en dorst kon worden genoten van heerlijke erwtensoep, tosti’s, oliebollen en appelbeignets, maar ook van taarten en gebak - uiteraard met al dan niet iets te drinken erbij. 

In ‘De Schouw’ waren workshops in het groepsgewijs knutselen van verschillende kerstversieringen, zoals een kerstkrans met verlichting, kerstklokjes haken en kerstengeltjes vouwen. Bij de vele kraampjes in de kerk was werkelijk van alles te vinden: boeken, cd’s, wellness artikelen, kerstbomen, eigenlijk te veel om op te noemen. 

Verder was sneldichteres Wil present, waar iedereen nog even een gedichtje kon laten maken voor de naderende Sinterklaas. Ook zijn meerdere veilingen gehouden met een breed scala aan mooie artikelen, waaronder schilderijen, historische/antieke spullen, waardebonnen voor uitstapjes en zelfs een blinkende ‘Mercedes’ trapauto voor de peuters.