Beeld: Letty Blanken

RVC’33 deed vooral zichzelf te kort

Algemeen

REEUWIJK-DORP - Een 4-0 nederlaag. Dat klinkt dramatisch. Ook al vielen de laatste twee doelpunten in de 88e en 92e minuut. De cijfers liegen niet.

Ze hadden een beter resultaat gewenst in de nieuwe shirts van hoofdsponsor Vergeer. Wanneer je als team geen kansen creëert, wordt het lastig om te winnen. Zonder Kagia te kort te willen doen, deed RVC’33 vooral zichzelf vandaag tekort.

De energie die afgelopen week op het veld zichtbaar was, was na een goed eerste kwartier niet meer aanwezig. Daarmee hielden ze Kagia dichterbij dan in die fase nodig was. In de 20e minuut werd een afgeslagen corner goed ingeschoten en kwam Kagia op 0-1. In de 24e minuut werd het zelfs 0-2. In de rest van de eerste helft was het vooral rommelig en onsamenhangend. Onvoldoende diepte in het spel maakte het lastig om ruimtes te benutten. En waar bij RVC het geloof wegebde, zag je het vertrouwen bij Kagia groeien. Na rust was er een optisch overwicht voor RVC’33, maar nog steeds leidde dit onvoldoende tot kansen. De laatste 25 minuten werd er één op één gespeeld, maar ook dat bood niet het gewenste resultaat. Excuses werden gezocht in externe factoren, maar dat leidt zelden tot verbetering. Dat het beter moet is duidelijk.