Keeper weet bal net tegen te houden. Beeld: Erik Saeijs

ESTO verliest met 2-4 van Donk

Algemeen Sport

BODEGRAVEN - Met gemak en een zekere nonchalance speelde ESTO zich in de eerste dertig minuten minuten naar een comfortabele 2-0 voorsprong.

Het had makkelijk drie of vier nul kunnen worden want Donk was dolende. Maar dat gebeurde niet. Wel maakte Donk met een beetje geluk de aansluiter en kort daarna de gelijkmaker. Donk trok de wedstrijd naar zich toe, werd onverzettelijk en geloofde in de winst die ze uiteindelijk binnenhaalde.

Al snel na de aftrap kwam ESTO met een beetje geluk op voorsprong. In de vijfde minuut glibberde een schot van Wouter-Jan Bos door de handen van de Goudse doelman. Ongetwijfeld speelde de laagstaande zon daarbij een rol. Pim de Visser kon eenvoudig scoren. Ruim tien minuten later kon Pim binnenkoppen dankzij aan afgemeten voorzet van Wouter-Jan. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar dat pakte anders uit toen ook Joey Anker een hoge bal niet goed wegwerkte. Dat bracht in de 27e minuut Donk terug in de wedstrijd. Toen ze in de 35e minuut langszij kwamen met een prachtig onhoudbare volley kreeg Donk grip op de wedstrijd en tikte in de 45e minuut een 3-2 voorsprong binnen.

Daardoor was de wedstrijd in de tweede helft volledig gekanteld en moest ESTO op zoek naar een gelijkmaker. Wat ESTO ook probeerde, ze liepen steeds vast op een ploeg die niet van plan was de veroverde voorsprong uit handen te geven. Aan beide zijden waren er zeker kansen maar het was Donk die daar in de 67e minuut gebruik van maakte uit een counter. Een ongelukkige kopbal van Joey buiten zijn strafschopgebied belande voor de voeten van de geblokte en vaardige spits van Donk en met een boogbal schoot hij voor de Gouwenaren nummer vier binnen. Met een gewijzigd tactiek probeerde ESTO de einduitslag nog dragelijk te maken. Het net werd niet gevonden en zo pakte Donk de volle buit.

In deze knotsgekke competitie verloor zaterdag ook de directe belager Alphia op de ranglijst. Zo blijft ESTO nummer één en houdt vier ploegen onder zich die in die komende zaterdag de koppositie kunnen overnemen. Dat gebeurt uiteraard niet bij winst en daar zullen de Bodegraafse mannen hun mouwtjes voor moeten opstropen. Tegen FC Aalsmeer wordt de eerste return gespeeld op de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Pim van Zoest, de zoon van de trainer van Donk die bij ESTO speelt. Beeld: Erik Saeijs