Wachtenden voor de stoomtram. Beeld: Wim de Boevère
Wachtenden voor de stoomtram. Beeld: Wim de Boevère

Seniorenuitje groter dan ooit

Algemeen

DRIEBRUGGEN-WAARDER -  Dinsdagmorgen 16 mei waren er drie touringcars nodig om de meer dan 150 deelnemers en deelneemsters vanuit Driebruggen en Waarder mee te nemen voor het jaarlijkse SDWA (Stichting Driebruggen Waarder Actief) seniorenuitje. 

De bestemming van de bustocht was deze keer het station van de historische, ruim honderd jarige stoomtram in het Noord-Hollandse Hoorn voor een bijzondere nostalgische rit naar Medemblik. Nadat iedereen was ingestapt en de tram zich in beweging had gezet werden alle ‘reizigers’ in de authentieke oude personenwagons gastvrij onthaald op koffie met een forse punt appeltaart.

Eenmaal in Medemblik aangekomen was er gelegenheid om een uurtje de benen te strekken en daar rond te kijken. Op het station van Medemblik stond ook al voor iedereen een tasje klaar met twee ruim belegde broodjes en een flesje echt geperst sinaasappelsap. Vervolgens was het moment aangebroken om aan boord te gaan van de klaarliggende luxe veerboot ‘Friesland’ voor een tochtje naar Enkhuizen over het IJsselmeer. 

Aan boord kon iedereen genieten van een uitgebreide keuze aan drankjes en het uitzicht over het IJsselmeer. De tocht naar Enkhuizen verliep gezellig, probleemloos en comfortabel, want ook het weer werkte positief mee. Bij aankomst in de haven van Enkhuizen werd aangelegd bij de steiger van het Zuiderzeemuseum, waarvoor iedereen inmiddels een toegangskaartje had gekregen.

Nadat allen bij de drie opvallende schelpkalkovens van boord was gegaan was er volop gelegenheid om rond te struinen in het pittoreske museumdorp en een mooie indruk op te doen van hoe het leven was in de vissersdorpen tijdens de vroegere visserij op het IJsselmeer. Ook kon worden genoten van een hapje en een drankje in het restaurant. Nadat er volop en uitvoerig was rondgekeken, was het moment aangebroken om bij de bussen te verzamelen en in te stappen voor de terugtocht naar de eigen dorpen Waarder en Driebruggen.

Gezelligheid tijdens de vaartocht. Beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën