De indraaiende bal van Vincent Vermeer (op de achtergrond) wordt door iedereen gemist. Beeld: Don van der Meer

Zevenklapper voor Rohda’76

Algemeen Sport

Voetbal

BODEGRAVEN - Rohda’76 scoorde er thuis tegen GSV lustig op los: 7-1. Door dat resultaat degraderen de Gouwenaars naar de vijfde klas en houdt Rohda’76 met nog een wedstrijd te gaan een piepkleine kans op de vierde plaats.

Op sportpark De Broekvelden had Rohda’76 weinig te duchten van rode lantaarndrager GSV. Dat de ploeg van coach Arjen Linstra bij rust slechts met 1-0 leidde (afstandsschot Boban Lazic) mochten de slordige Bodegravers zichzelf aanrekenen.

De tweede helft was amper op gang toen de gasten zelfs langszij kwamen: 1-1. Even later scoorden de Gouwenaren opnieuw, maar nu in eigen doel: 2-1. Daarna was het verzet van de bezoekers gebroken en liep Rohda’76 via Wessel Sterk (3), opnieuw Boban Lazic en Vincent Vermeer uit naar 7-1. Vooral de 3-1 van Wessel Sterk oogstte applaus bij de toeschouwers. De spits scoorde op fraaie wijze uit een omhaal.

Weer net niet voor RVC

REEUWIJK-DORP Voor Kagia was er alle aanleiding om tegen het al gedegradeerde team uit Reeuwijk een goed resultaat neer te zetten omdat het team nog niet volledig veilig is. De wedstrijd werd door de Lisserbroekers beter gestart en de gemiddelde betere kwaliteit liet zich duidelijk merken.

In verschillende situaties werd er te laat door de Reeuwijk-Dorpers gereageerd of te laat besloten tot een keuze. Hierdoor liep RVC’33 op veel momenten achter de feiten aan. Met een 0-2 nederlaag als resultaat. Voor RVC’33 rest nog één wedstrijd in de tweede klasse D.