Nico de Ronden. Privébeeld
Nico de Ronden. Privébeeld

Nico de Ronden overleden

Algemeen In memoriam

UTRECHT - Op vrijdag 19 mei is op 91 jarige leeftijd Nico de Ronden overleden. Nico heeft van 1968 tot januari 2023 in Reeuwijk gewoond. Eerst aan de Roland Holstlaan en de laatste jaren in een aanleunwoning van de Reehorst. Hij verhuisde recent naar Utrecht om dichter bij zijn dochters Petra en Nicolet te wonen.

door Chris Bongaerts

Met zijn vrouw Tiny vormde hij een bekend koppel in Reeuwijk. Nico heeft bestuursfuncties bij de hockeyclub Reeuwijk vervuld en was zeer betrokken bij het tot stand komen van het eerste kunstgrasveld. Jarenlang bekleedde hij de rol van penningmeester in de stichting die dit veld namens de gemeente beheerde. Nico was ook een fanatiek hockeyer en is tot zijn 73ste blijven spelen. Daarnaast was hij de vaste scheidsrechter voor de veterinnen op de dinsdagochtend.

Hij was oprichter van de lokale politieke partij Aktiegroep Reeuwijk. Acht jaar lang was de partij actief en groter dan VVD en PvdA . In die periode wenste Gouda een ontsluitingsweg via Reeuwijk. Dankzij de inzet van Nico is die weg er toen niet gekomen.

In zijn vrije tijd waren zijn hobby’s biljarten, schaken en bridgen.

De begrafenis van Nico de Ronden vindt in besloten kring plaats.