Veel animo voor beachvolleybaltoernooi DVC 2023. Beeld: Wim de Boevère
Veel animo voor beachvolleybaltoernooi DVC 2023. Beeld: Wim de Boevère

Recordaantal deelnemers bij beachvolleybaltoernooi

Algemeen Sport

DRIEBRUGGEN - Afgelopen weekend (30 juni en 1 juli) vond het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging DVC plaats. Op de grote parkeerplaats voor het WDS-sportterrein waren maar liefst vier speelvelden aangelegd. 

door Wim de Boevère

Vrijdagmiddag was het de beurt aan de jeugd om hun volleybaltalent te laten zien. Er werd gestreden met enthousiasme en sportiviteit. Het was mooi om te zien hoe de jeugdige spelers hun vaardigheden in het zand tentoonspreidden. 

Zaterdag was het vanaf 10.00 uur de beurt aan de volwassenen om de strijd aan te gaan. Meer dan 25 teams uit de wijde omtrek namen deel aan het toernooi. Het niveau lag hoog en de wedstrijden waren spannend. Het publiek genoot van de spectaculaire acties en de grote inzet van de spelers. 

Ontmoeting en plezier

Het beachvolleybaltoernooi van DVC staat bekend om zijn gezellige en ontspannen sfeer. De deelnemers en toeschouwers konden genieten van muziek, lekker eten en drinken. De weersomstandigheden waren niet heel erg zomers, maar dat had geen invloed op het plezier van zowel de spelers als het publiek. De organisatie van het toernooi verliep vlekkeloos dankzij de vele vrijwilligers die de volleybalvereniging een warm hart toedragen. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep, dat er hapjes en drankjes waren en dat iedereen zich welkom voelde.

Van de meer dan 25 teams waren er veel die spontaan waren samengesteld en opgegeven, soms bedrijfscollega’s, soms families en soms samengesteld met bewoners uit dezelfde straat of buurt. De teams hadden bijzondere en originele namen zoals ‘De Beachkabouters’, ‘Hobbelrobbel’, ‘’t Zooitje’, ‘Troostprijs’, ‘Zand tussen de billen’ en ‘Snonkendonkers’. Ook lokale bedrijven en de vrijwillige brandweer Driebruggen deden met een team mee.

Troostprijs

Aan het einde van de middag werd de finale gespeeld tussen de teams Familie De Koning (veld 2) en Troostprijs, waarbij het team Troostprijs als winnaar uit de bus kwam. Na afloop was nog een gezellige en uitgebreide barbecue.

Met de voeten in het zand tijdens beachvolleybaltoernooi van DVC. Beeld: Wim de Boevère