Uitreiking officialspeld aan Walter van Boven. Beeld: Privébeeld
Uitreiking officialspeld aan Walter van Boven. Beeld: Privébeeld Privébeeld

Walter van Boven krijgt gouden officialspeld

Algemeen Sport

BODEGRAVEN - Walter van Boven heeft tijdens het internationale zitvolleybaltoernooi in Assen tijdens de Dutch Tournament, de gouden officialspeld uitgereikt gekregen omdat hij veertig jaar scheidsrechter is voor de Nederlandse Volleybal bond. 

Walter is op zijn zestiende begonnen met de scheidsrechterscursus. Op een gegeven moment is hij regionaal gaan fluiten voor VSTS uit Bodegraven. Na negen jaar werd hij scheidsrechter bij VCN uit Capelle aan den IJssel. In 2004 is Walter landelijke wedstrijden gaan fluiten en dat doet hij nu al 23 jaar. Op dit moment fluit hij eerste divisie dames en heren volleybal (staand volleybal). 

Zitvolleybal

Een aantal jaren geleden is hij ook de nationale zitvolleybal competitie wedstrijden gaan fluiten in de eerste en eredivisie. Dit is in Nederland het hoogst haalbare niveau voor zitvolleybal. Tijdens het Dutch Tournament was Walter scheidsrechter bij verschillende internationale wedstrijden, zoals Frankrijk-Nederland en Nederland-Canada. Het Dutch Tournament wordt jaarlijks in Assen gespeeld. De wereldtop van het zitvolleybal is hierbij aanwezig, zoals Nederland, Duitsland, Oekraïne, Amerika, Italië, Engeland en Frankrijk. 

Tijdens dit toernooi kreeg Walter van de NeVoBo de gouden officialspeld uitgereikt door Peter Boogaard. Hij is coördinator zitvolleybal Nederland. Walter beleeft nog steeds heel veel plezier aan het scheidsrechteren en blijft dit ook nog zo lang mogelijk doen.

Walter is scheidsrechter bij de wedstrijd Nederland-Frankrijk. Beeld: Roelof Lutgers
Walter tijdens het voorstellen van de ploegen Nederland-Canada. Beeld: Roelof Lutgers