Voldoende te kiezen aan de tap.
Voldoende te kiezen aan de tap. Foto: Pancras Kuipers

7000 bierfans verzamelen zich voor hemelse smaakervaring

Algemeen

BODEGRAVEN - Het Bodegraafse Bierfestival is al sinds 2009 een vaste waarde in de internationale biergemeenschap. Ook in 2023 bleef het zijn aantrekkingskracht uitoefenen op duizenden bierliefhebbers uit Nederland en van ver over de grens. 

door Pancras Kuipers

Het festival kreeg dit jaar 7000 mensen op de been die zich tegoed deden aan een schat van bieren. Het kloppende hart van dit jaarlijkse festijn van ambachtelijk bier is Brouwerij de Molen. Het thema dit jaar was ‘goed en kwaad’ en diende als inspiratie voor brouwers om bieren te creëren die de complexe relatie tussen deze twee concepten verkenden. Of je nu op zoek was naar een verfrissende zomerdorstlesser of een diepgaande en complexe stout, het festival bood een scala aan keuzes om aan ieders voorkeur te voldoen. 

Wat het Bodegraafse Bierfestival echt uniek maakt, is de inclusiviteit die het omarmt. Hier krijgen zowel gevestigde brouwerijen als nieuwkomers de gelegenheid om hun ambacht te tonen en hun creaties te delen. Deze gastvrije houding ten opzichte van diversiteit in de bierwereld creëert een bijzondere sfeer die mensen van over de hele wereld aantrekt. Terwijl de bezoekers genoten van de unieke bieren, werd het festival ook gekenmerkt door een gevoel van gemeenschap. Bierliefhebbers van alle hoeken van de wereld kwamen samen om te proosten op de kunst van het brouwen en nieuwe vriendschappen te sluiten.