Corrie en Leen Rog naast burgemeester Michiel Grauss.
Corrie en Leen Rog naast burgemeester Michiel Grauss. Foto: Wim de Boevère

Het begon met een toevallige ontmoeting

Algemeen

WAARDER - Zij troffen elkaar heel toevallig tijdens een huwelijksvoltrekking tussen een vriendin van Corrie en een neef van Leen eind 1958. Tussen hen was eigenlijk meteen een klik en al snel daarop volgde ook hun eigen verloving. 

door Wim de Boevère

In die tijd was Leen, een geboren en getogen Scheveninger, werkzaam als monteur en machinist in de visserij, op het schip de SCH199. Omdat in de loop van mei 1959 de befaamde ‘Vlaggetjesdag’ -het uitvaren van de vissersvloot- eraan kwam en Leen daardoor langere tijd op zee zou zijn, besloten ze om nog voor die datum te trouwen en dat werd dus 6 mei. 

Na hun huwelijksvoltrekking bleven Corrie en Leen nog elf jaar in Scheveningen wonen en daar zijn ook hun vijf kinderen, de twee dochters Dikkie en Connie, en hun drie zoons, de tweeling Kees en Arie, en Leo, geboren. 

Mooie verhalen

Leen kan uit zijn jaren in de visserij, waar hij soms met weemoed op terugkijkt, heel wat mooie verhalen vertellen. Maar uiteindelijk heeft hij, ook met het oog op het gezin, in 1969 toch voor een baan aan de wal gekozen. Met de solide basis van zijn technische ervaring werd dat een functie in de energievoorziening van de toenmalige Koninklijke Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek in Delft, het huidige DSM-Gist-Brocades.

Inmiddels met z’n zevenen werd de woning in Scheveningen aan de kleine kant, dus werd uitgekeken naar een ruimere woning. Zowel in Scheveningen als in Den-Haag was ook in die tijd een tekort aan woningen en in 1970 is daarom de keuze gevallen op een nieuwbouwwoning in Waarder aan de Prins Willem-Alexanderstraat. 

Leen heeft tot het eind van zijn werkzame periode gependeld van Waarder naar DSM-Gist-Brocades in Delft. De kinderen hebben inmiddels allemaal het ouderlijk huis in Waarder verlaten maar zij wonen gelukkig geen van allen ver uit de buurt. 

Schepen en visserij in het bloed

De hobby’s van Leen zijn, niet geheel toevallig, schepen en de pleziervaart. Zelf heeft hij ook twee jachten gehad. De eerste heeft hij ooit als leeg casco aangeschaft en vervolgens zelf helemaal afgebouwd. Ook heeft Leen een brede interesse in techniek en is hij vaak druk met zijn vogels en kippen. Corrie heeft, ook niet geheel toevallig als Katwijkse, in haar geschiedenis een link met de visserij. Ruim acht jaar heeft zij het zware intensief handvaardige beroep van nettenboetster uitgeoefend. Daarna is zij nog ruim drie jaar werkzaam geweest in de keuken van het Zeehospitium in Katwijk. Zorgen voor anderen zit Corrie echt in het bloed en eenmaal woonachtig in Waarder is zij vanaf 1976 nog zo’n veertien jaar lokaal actief geweest in de bejaardenhulp. Stilzitten is haar best wel vreemd, want ze blijft actief met handwerken en het maken van bijzonder mooie wenskaarten. Ook de kinderen uit de buurt bellen regelmatig aan want ze weten dat er bij ‘mevrouw Rog’ altijd wel een snoepje valt te scoren. 

Burgemeester Michiel Graus kwam 6 mei Leen en Corrie verrassen met een prachtig boeket bloemen.

Advertentie

Categorieën