Angela van der Wiel.
Angela van der Wiel. Foto: LemonShot fotografie

Burendag

Bedrijfsberichten

Als je een huis gaat kopen, sta je er niet direct bij stil dat daar (vaak) ook buren bij horen. Je bent zo gefocust op de woning zelf, dat de buren pas in beeld komen als je er gaat wonen. De buren links en rechts, of tegenover, leer je meestal wel redelijk goed kennen. Maar zodra je verder in de straat of wijk komt, wordt het vager. Je herkent ze misschien wel van gezicht, of van het uitlaten van de hond, maar wie ze zijn en waar ze precies wonen…? Meestal heb je geen idee. 

Zelf ondervind ik ook hoe je, door je drukke bestaan, het contact met de buurt soms op een laag pitje hebt staan. Daarom vind ik de uitvinding van Burendag ook zo’n geweldig initiatief. Sinds het opgepikt is door een bekend koffiemerk en er vanuit de gemeente vaak een subsidiepotje voor is, zie je dat Burendag in steeds meer buurten georganiseerd wordt. Ook bij ons, en dit jaar is het motto: Na inspanning komt ontspanning. We starten in de ochtend met een gezamenlijke opschoonbeurt van alle voortuinen. En na een leuk dagprogramma voor de kinderen, sluiten we af met een gezellige Buurt BBQ. Het is altijd heel bijzonder om bij dit soort gelegenheden wél de ietwat stille overbuurman te spreken – die heel bereisd blijkt te zijn – of erachter te komen dat de achterbuurvrouw een getalenteerde taartenbakster blijkt te zijn. 

Het is een verrijking om de mensen in je directe omgeving beter te leren kennen. Niet voor niets luidt het gezegde: een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar daar moet je wel wat voor doen, dus…laat Burendag 2023, zaterdag 23 september a.s., niet zomaar voorbij gaan en organiseer iets leuks. Je zult verrast worden!

Angela van de Wiel