Afbeelding

Zomer in Bodegraven-Reeuwijk

Column Politici aan het woord

Het reces is begonnen, maar de wereld draait door. Op de golfjes van het eerste jaar van het nieuwe college. Met een gigantisch begrotingstekort dat voor het eerst wordt toegegeven, maar daardoor, omdat het al jaren verstopt werd, des te harder aankomt.

Na de zomer wordt er een discussieronde in de raad gestart over de wijze waarop bezuinigd moet worden. Hiervoor is een "keuzemenu" opgesteld waarop heel veel verschillende bezuinigingsmogelijkheden staan. Wat de PvdA betreft zou dit een uitgelezen moment zijn om met de inwoners een discussie op te zetten over de wijze waarop we ons geld uitgeven. Een burgerforum? En vooral geen achterkamertjespolitiek. Onze fractiebijeenkomsten na de vakantie staan open voor goede ideeën en enthousiaste meedenkers, hopelijk de algemene discussie ook.

De fractie van de PvdA heeft ook haar succesjes kunnen bijschrijven: stevige greep op het voorkomen van huisjesmelkers die alle goedkope koopwoningen opkopen, transparante en eerlijke subsidies voor activiteiten in onze gemeente (nu is het volkomen ondoorzichtig geworden waar het geld heengaat) en voorlopig behoud van het fietspad in Reeuwijk-Brug.

Gelukkig heeft de financiële malaise geen invloed op de Zomerspelen in de diverse kernen, het floreren van zwembad en museum, het Rembrandtfestival, noem maar op. Die worden door vrijwilligers gerund, dus safe! Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: HULDE aan alle inwoners die met hun gratis inzet zoveel leuke dingen voor elkaar krijgen.

Monique Jonker-Verbakel

Raadslid PvdA Bodegraven-Reeuwijk