Afbeelding

Geweldig!

Column

We staan internationaal op de kaart, zoals dat heet. Geweldig! Tien internationale influencers bezochten onze gemeente als onderdeel van een door het NBTC georganiseerde trip langs Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Utrecht en het Groene Hart (Reeuwijk, Woerden). De influencers doen verslag op hun social media, zodat de toeristen massaal naar de bezochte plekken stromen: moderne marketing.

Geïnteresseerd heb ik de afgelopen dagen de accounts van deze influencers uit de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië afgezocht. Neem Eri Cohen uit New York, beroepsmatig reizende influencer. Met @cohlab_nyc een indrukwekkend Instagram account met precies 122.000 volgers. Schitterende foto's van Eri in zwembaden 'all over the world', in design badpakken en bikini's, Eri in de prachtigste gewaden en jurkjes op weg naar weer een diner in een of ander exotisch oord, Eri achter een mooi bord voedsel. Genieten hoor. Eri heeft ook een reportage gemaakt van haar trip naar Nederland, waarin woorden als cute, pretty en great doorklinken. Met beelden van Eri met een keur aan haaraccessoires. Helaas komt Eri nauwelijks toe aan de bijzondere zaken in Reeuwijk.

Jessica Wright (Los Angeles) opereert onder de naam @bontraveler, bijna 88.000 volgers op Instagram. Ook haar account bulkt van de prachtigste foto's: Jessica in een hotel in Barcelona, bevallig in kamerjas met ontblote schouders. Fraai beeld, echt. En Jessica in Lissabon, of in Tokio, of in Sacramento: geinig om naar te kijken, indrukwekkend dat iemand zo veel kleding meesjouwt. Op dit moment reist Jessica trouwens door Mexico: mooie foto's! Jessica heeft ook een impressie gepubliceerd van haar bezoek aan Nederland, inclusief een kort filmpje van het Reeuwijkse Plassengebied. Bij elkaar hebben de influencers op Instagram zo'n 650.000 volgers (de kleinste heeft er 342, de grootste 136.000). Of zij langs deze weg warm zijn gemaakt voor een bezoek aan het Groene Hart? Afwachten maar.

!