Logo kobr.nl
Foto: Rob Kraaipoel

Vioolvirtuoos Razvan Stoica overrompelt Reeuwijks publiek

  Cultuur

Reeuwijk - Met een staande ovatie en bravogeroep eindigde het concert van Razvan en Andreea Stoica in De Brug. Het laatste concert van ReeuwijkKlassiek in 2019 zal nog lang in het geheugen van de bezoekers blijven. De "Carmen Fantasy" met alle bekende aria's uit de opera CARMEN was het hoogtepunt van de avond. Dit stuk was oorspronkelijk geschreven voor Jascha Heifetz, een wereldberoemde vioolvirtuoos uit de vorige eeuw. Op de Stradivarius viool uit 1729, een viool met een prachtige klank, kwam de virtuositeit van Stoica volledig tot uiting.

Terwijl Razvan zijn genialiteit op de Stradivarius liet horen, legde zijn zus Andreea met een ferme aanslag een solide basis onder zijn spel. Dat broer en zus hun hele leven al samen spelen, was goed te horen. Na afloop waren de bezoekers diep onder de indruk van deze begaafde violist.

Dit was het 3e van de 6 concerten van ReeuwijkKlassiek in seizoen 2019-2020. Het volgende concert is op vrijdag 17 januari 2020. Dat zingt Charlotte Haesen Franse chansons begeleid door vier leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Meer berichten