Foto:

Bodegraver Ruud Broekhuizen opent het nieuwe theaterseizoen

  Cultuur

BODEGRAVEN - Na maanden van theaterstilte mogen de deuren van het Evertshuis weer open. Oud-inwoner van Bodegraven Ruud Broekhuizen zal zaterdag 5 juni het theater vullen met muziek, poëzie, spoken word en verhalen.

Ruud Broekhuizen is programmamaker bij KRO-NCRV en voormalig stadsdichter van Gouda en gaat in zijn programma op zoek naar een plek waar hij tot rust kan komen als de liefde op een dood spoor lijkt te zitten. Hij vindt de rust in het bos waar hij op een bizarre plek een wel heel bijzondere man ontmoet. Ze vertellen elkaar hun levensverhaal en proberen er ondertussen achter te komen of een Lege Plek in je leven nu goed of juist niet. “Als ik voordraag zoek ik het contact met het publiek en kan ik luisteraars meenemen in mijn verhalen. Want zo zie ik mijn poëzie, het zijn verhalen. Soms klein en breekbaar, soms weer bombastisch en theatraal. Maar ze zijn altijd de persoonlijke weergave van mijn blik op de wereld, en hoe ik in deze wereld acteer.”

De voorstelling trok voor de coronacrisis de landelijke aandacht, mede door een voordracht bij het programma De Taalstaat van Frits Spits. Frits Spits: “De voorstelling Een Lege Plek is verbluffend mooi, Ruud schrijft prachtige gedichten.”

De voorstelling Een Lege Plek begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 18,50 euro. De coronamaatregelen 1,5 meter afstand bewaren, mondkapje in de foyer en bij klachten thuisblijven gelden nog steeds. Op de website van het Evertshuis staat het volledige corona protocol. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl.

Meer berichten