Frank op 't Land van De Zon en zanger Jérôme
Frank op 't Land van De Zon en zanger Jérôme Foto: Antoinette Riekert

Hollands Feestje in De Zon

Cultuur

BODEGRAVEN - Op zaterdag 3 februari a.s. wordt er in het jongerencentrum De Zon in Bodegraven een Hollandse Avond gehouden met liveoptredens van drie zangers, de Haagse Chicco en uit onze eigen gemeente Hugo Beijeman en Jérôme. 

door Antoinette Riekert

Volgens Frank op ‘t Landt, vrijwilliger bij de Zon, is het alweer 10 jaar geleden dat De Zon een avond had die in het teken stond van het Nederlands lied. Een avond waar overigens nog steeds met veel plezier op terug wordt gekeken, “het was toen zo gezellig”. Toen Frank binnen het team van De Zon het idee opperde om weer eens zo’n avond te organiseren reageerde eigenlijk iedereen gelijk enthousiast. 

De Zon draait op vrijwilligers en jongeren uit het jongerenwerk. Evenementen en activiteiten in De Zon worden doorgaans door hen gerealiseerd. Hierbij worden ze, in het kader van talentontwikkeling, uitgedaagd om zoveel mogelijk alles zelf te doen.

Voor deze Hollandse avond werden drie zangers geboekt. Eén van de artiesten is de Bodegraafse zanger Jérôme die regelmatig optreedt. Hij is ook vaak te zien bij de Vakantiespelen in Bodegraven. In zijn herkenbare kleurrijke kostuum laat hij weten zich op deze avond te verheugen, “lekker zingen en er een leuk feestje van bouwen”. 

Ze hebben er eigenlijk allemaal wel veel zin in laat Frank weten. “We gaan de zaal in Hollandse sferen aankleden waarbij de kleuren rood, wit, blauw en oranje niet zullen ontbreken. We maken van De Zon de grootste kroeg van Bodegraven met de lekkerste Nederlandse muziek”.

De artiesten zingen niet alleen bekende covers van Hollandse bodem. Ook eigen muziek zal er in de Zon zeker klinken, zoals de laatste hit van Chicco “ Veeg ze van het matje” en van Hugo “Achter de wolken schijnt altijd de Zon”. Tussen de optredens van de drie artiesten wordt er natuurlijk ook Hollandse muziek gedraaid. De “Engelbewaarder” zal hierbij zeker niet ontbreken.

Bij een Nederlands feestje hoort natuurlijk ook een karaokebar. In een aparte ruimte kan men, op afgespeelde muziek van een lied, met elkaar naar hartenlust meezingen. Mocht men een herinnering aan deze avond mee naar huis wil nemen dan staat er een fotohokje om vast te leggen dat je er bij was.

De gemaakte flyers voor deze muzikale Hollandse Avond zijn verspreid. Frank en Jérôme spreken met elkaar af om ook nog een aantal weg te leggen bij voetbalvereniging Rohda en Esto.  

Zin in een Hollands feestje? Op zaterdag 3 februari a.s. gaat om 21.00 uur de zaal van de Zon, Eiber 130 in Bodegraven open. Op deze avond is Iedereen vanaf 18 jaar van harte welkom om met elkaar niet alleen te genieten van de gezelligheid maar ook om mee te zingen met het Hollandse lied. Kaartjes voor deze avond zijn aan de deur maar ook in de voorverkoop tegen gereduceerd tarief te verkrijgen, kijk hiervoor op dezonbodegraven.nl/hollandseavond.

Frank op 't Land van De Zon en zanger Jérôme
Frank op 't Land van De Zon en zanger Jérôme
Frank op 't Land van De Zon en zanger Jérôme

Advertentie

Categorieën