<p>Vrijwilliger Kevin Slingerland bereidt de spellen voor voor de volgende leuke avond.</p>

Vrijwilliger Kevin Slingerland bereidt de spellen voor voor de volgende leuke avond.

(Foto: )
Gesponsord

Kijk op vrijwilliger: Kevin Slingerland

  Gesponsord

Woonplaats Bodegraven | Vrijwilliger bij Scouting Bolaro

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?
Ik geef al zes jaar leiding, nu bij de Scouts, een stuk of dertig kids van 11 tot 15 jaar. Ik help met het organiseren van een zomer- en winterkamp en we doen elke woensdagavond van 19.00 tot 20.30 een activiteit. Dat kunnen spelletjes zijn of we leren scoutingvaardigheden om een insigne te verdienen. Aan het begin van de avond houden we een welkomstpraatje met de planning en dan gaan we aan de slag. Aan het eind sluiten we weer gezamenlijk af.

Tijdens de activiteit lopen we langs om te controleren of de spellen eerlijk gespeeld worden of we staan op een post ergens in het bos. Mijn favoriete spel is levend stratego. Dan gaan we lekker het bos in. Het is de beste combinatie van een beetje rennen, vies worden en tactiek. Je ziet dat de kinderen er steeds beter in worden. De eerste keer renden ze gelijk met de hoogste posities naar de vijand, maar dat werkte niet. De volgende keer dachten ze na over een nieuwe tactiek van meer spreiding van de sterke en zwakkere figuren. Die ontwikkeling is mooi om te zien.

Op sommige avonden worden insignes verdient. Dat gebeurt ongeveer drie keer per jaar. Voor elk insigne moet je vijf stappen onder de knie krijgen, meestal kost dat zo’n drie avonden. Wij helpen de kinderen met knopen, koken, vuur maken, enzovoorts - en oefenen ondertussen onze eigen vaardigheden!

Naast het leidinggeven doe ik beheer van materialen en onderhoud aan het pand. We organiseren klusdagen waar kinderen, ouders en vrijwilligers komen helpen. Tijdens NLdoet eind mei hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het scoutinggebouw een beurt te geven.

Wat zijn jouw drijfveren?
Ik ben op mijn zevende bij Scouting Bolaro begonnen bij de Welpen. Sindsdien ben ik altijd lid geweest. Zo lang lid zijn er niet veel! Maar ik vind het nog steeds heerlijk om te doen. De sfeer van de groep is fantastisch en het leidinggeven biedt me uitdaging. Die woensdagavond is echt een soort uitje in de week. Ik mag even een spelletje spelen en buiten zijn tussen de drukke school- of werkweek door.

Daarbij zijn de activiteiten heel gevarieerd. Geen enkele avond of kamp is hetzelfde. Het geeft mij net zoveel plezier als de kinderen om telkens wat nieuws te verzinnen.

Waarom heb je gekozen om vrijwilligerswerk te doen voor deze organisatie?
Het is een hechte groep van dertig vrijwilligers in allerlei functies: kookstaf, activiteiten, bestuur, sponsoring, leiding. Iedereen kent elkaar en staat voor elkaar klaar.

Bovendien geeft scouting me de mogelijkheid ook mijn eigen vaardigheden te ontwikkelen. Als leiding heb ik alle basisvaardigheden onder de knie en ik ben al een aardig eind op weg om overal het ‘gevorderde’ insigne voor te krijgen. Elke twee jaar hebben we een ‘scout-in’, waarin we onze vaardigheden bijspijkeren of nieuwe vaardigheden aanleren. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie, dus je kunt veel van anderen leren. Ik ben hier voorlopig nog niet uitgekeken!

Meer weten?
Scouting Bolaro zoekt nog naar nieuwe leiding. Je kunt elke dag terecht, bij verschillende leeftijdsgroepen. Ook met weinig ervaring ben je welkom. Neem contact op met groepsbegeleiding@bolaro.nl of 06-30639647. Ander vrijwilligerswerk doen? Bel of mail Esmée Hensen via 06-47565448 of vrijwilligerscentrale@samwelzijn.nl.

Meer berichten