Foto:
Kijk op Vrijwilliger

Kijk op Vrijwilliger: Femke Straver

  Gesponsord

Woonplaats: Zwammerdam | Vrijwilliger bij KPJ Bodegraven

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?
Ik doe vrijwilligerswerk voor de KPJ en ben voorzitter van het bestuur. We organiseren tentfeesten, caféavonden en andere activiteiten voor jongeren. Laatst zijn we een keer naar Bounce Valley gegaan in Rotterdam. Inmiddels ben ik vijf jaar lid van de KPJ, ik werd destijds een keer aangesproken op een feestje of ik lid wilde worden van het bestuur. Daar deel van uitmaken betekent één keer per maand bij elkaar zitten voor een bespreking en dat is ook altijd gezellig met een biertje erbij. De feestjes die we organiseren betekenen veel verantwoordelijkheid, want bij een tentfeest komen wel 1200 mensen. Als organisatie moet je de vergunning en de tenten regelen en het contact leggen voor de locatie en de drank.

Wat zijn je drijfveren?
Dat is de gezelligheid en er is altijd wat te doen. Het is nooit saai en altijd anders. Je hoeft niet thuis op de bank te zitten om je af te vragen of je iets had kunnen doen. Het leukst vind ik de weekendjes weg. Dan geven we degene die meegaan een paklijst maar blijft het wel een verrassing waar we naar toe gaan. We gingen soms met wel 30 mensen, heel gezellig. We zijn bijvoorbeeld in Vierhouten, Alkmaar en Renesse geweest. Door corona kan er eigenlijk niks meer en het tentfeest is bijvoorbeeld al twee jaar niet doorgegaan. Daar baal ik van, ik mis de verbinding met de anderen en de voldoening als het gelukt is om iets te organiseren. Ondanks de maatregelen oefenen we voor een toneelstuk, maar dat gaat dan in groepjes van twee of drie voor het onthouden van de tekst. In maart hopen we het alsnog te kunnen opvoeren. 

Waarom heb je gekozen voor deze organisatie?
Ik heb niet echt gekozen voor de KPJ, het kwam gewoon op mijn pad. Een vriendin nam me een keer mee naar een feestje en zodoende ben ik er ingerold. Het bestuur bestaat uit vier of vijf leden en we kijken met zijn allen wat er nodig is. Ik ben niet iemand die anderen vertelt hoe het moet maar we kijken met elkaar wat er moet gebeuren. Soms gebeurt het weleens dat de bestelling van het eten of een barbecue niet goed is overgekomen, maar daar blijf je een vrijwilligersorganisatie voor. Iedereen doet wat diegene leuk vindt en op die manier lossen we het eigenlijk altijd wel op. Lid zijn van de KPJ is vooral heel gezellig en we zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en mensen voor het bestuur. Iedereen is welkom en we ontvangen iedereen met open armen. 

Meer berichten