Afbeelding

Werk Korte Waarder is gestart: doorgaand verkeer moet omrijden

Human Interest

Nieuwerbrug - De herinrichting van de Korte Waarder (vanaf het spoor tot school De Brug in Nieuwerbrug) is op 19 augustus gestart en is naar verwachting op 4 oktober klaar. Tijdens het werk worden de weg en/of het trottoir deels of geheel afgesloten. Doorgaand verkeer uit de omliggende dorpen en gemeenten moet vanaf 29 augustus een aantal weken omrijden via Bodegraven. De omleidingen worden uiteraard ter plekke aangegeven. Hulpdiensten, aanwonenden, mindervaliden, fietsers en voetgangers houden vrije doorgang.

Het werk aan de Korte Waarder is de eerste stap in de herinrichting van Nieuwerbrug volgens een dorpsvisie, opgesteld samen met inwoners en de WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug). De visie gaat over de hoognodige verbetering van de verkeersveiligheid, het tegengaan van verloedering (kwaliteitsimpuls), behoud van dorpskarakter en -samenhang en de aanpak van sluip- en vrachtverkeer door het dorp.

Om de schoolkinderen én hun ouders extra alert te maken op de dode hoek in de spiegels van een vrachtwagen, organiseerde uitvoerder De Kuiper Infrabouw op 18 juli een workshop bij basisschool De Brug. Werkzaamheden zoals die bij de school staan gepland, brengen zwaar verkeer met zich mee en de daarbij horende risico's. Een instructeur liet zien waar die dode hoek precies zit.

Op de website www.bodegraven-reeuwijk/herinrichting-korte-waarder leest u meer over de herinrichting van Nieuwerbrug en kunt u ook de omleidingsroutes voor de Korte Waarder bekijken.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën