Afbeelding
Foto: Wim de Boevère

Actieve afsluiting van de zomervakantie in Waarder

Human Interest

Waarder - Speeltuinvereniging 'Speelvreugd' in Waarder heeft in de afgelopen laatste week van de schoolvakantie voor de kinderen in Waarder gezorgd voor een actieve afsluiting. Dit jaar was het wel heel bijzondere thema: 'mosrednA sellA', of wel: 'Alles Andersom'.

Zowel de in Waarder verspreide programmafolder maar ook de richtingbordjes op het speelterrein en het gastvrije erf van Boer Bert aan de Groendijck, alles was in spiegelschrift, binnenstebuiten, achterstevoren of op z’n kop. Even puzzelen en wennen, maar uiteindelijk had iedereen het wel onder de knie.

Dinsdagmorgen 27 augustus werd begonnen met de huttenbouw en in de verschillende constructies waren ook heel duidelijk en verrassend de 'Alles Andersom' gedachten terug te vinden. 's Avonds was er een filmvertoning in één van de werkplaatshallen. Op donderdag werd, behalve natuurlijk het bouwen aan de hutten, 's morgens een speurtocht door Waarder gehouden. Donderdagmiddag konden er verschillende spellen worden gespeeld, zoals een opgeblazen hindernisbaan en springkussen, het in elkaar knutselen en beschilderen van houten vogelhuisjes.

Feestelijke verbranding

Vrijdagmorgen konden vanaf 9.30 uur de hutten worden ingericht voor de gebruikelijke verkoop van allerlei spulletjes, zoals boekjes, speelgoed, knuffels, leuke kindersieraden, maar ook bundeltjes verse snijbonen. 's Middags werden de hutten afgebroken, zodat traditiegetrouw in de loop van de middag al het hout van de hutten overgebracht en opgestapeld kon worden tot een grote hoop naar de vaste plek op de 'Kromme Kamp', zo ongeveer schuin aan de overkant van de Groendijck. Hier werd, onder toezicht van de behulpzame vrijwillige brandweer van Waarder en Driebruggen, de feestelijke verbranding gehouden.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën