Logo kobr.nl
Foto: Marijke Groot

Veel belangstelling voor woonhuis September

  Human Interest

Bodegraven - Er was vorige week een enorme belangstelling bij de officiële opening van de nieuwe woonhuis voor ouderen, een concept van September. Ruim 300 geïnteresseerden, onder wie toekomstige bewoners en hun familieleden, kwamen naar de opening annex open huis. Iedereen kon een kijkje nemen in de gemeenschappelijke huiskamers en een aantal kamers van de bewoners. De opening werd verricht door Vincent Versluis, leidinggevende van het huis, en wethouder Kees Oskam.

Tijdens het openingsfeest werd een voorspoedige bouw gevierd en werd er geproost op het 'thuis' voor de nieuwe bewoners. Het woonhuis biedt plek aan 23 oudere bewoners met dementie. In het huis zijn grote, gezellige woonkamers. Bewoners beschikken over een eigen appartement, dat ze zelf kunnen inrichten. De appartementen zijn afgewerkt. Bewoners maken er zelf met eigen kleuren of behang, vertrouwde meubels en gordijnen hun eigen nieuwe thuis.

De bouw van September Bodegraven aan de Willem de Zwijgerstraat begon eind vorig jaar. Aannemer Groenen heeft de afgelopen maanden hard gewerkt en levert nu eind oktober het hele pand op. "De eerste week na oplevering gebruiken we om van het huis een gezellig woonhuis te maken", zegt Vincent Versluis, leidinggevende van het woonhuis. "De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt. Op de bouw, maar ook door ons. We hebben nu een volwaardig team dat aan de slag kan. We hebben ook veel tijd gestoken in een mooie inrichting, een prettige sfeer en de potten en pannen om heerlijk te kunnen koken moesten natuurlijk ook worden uitgezocht. In de loop van november zullen steeds meer bewoners hun intrek nemen."

Beeld: Marijke Groot

Meer berichten