Afbeelding

Winnaar Fietsbelofte Schoolbrengweek

Human Interest

Reeuwijk - In september organiseerde SCHOOL op SEEF de Schoolbrengweek. Tijdens deze week werden ouders en leerlingen opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Onderdeel van deze actieweek was de zogeheten 'Fietsbelofte'. Meer dan de helft van de ouders van Basisschool De Regenboog in Reeuwijk heeft deze belofte gedaan. Daarmee is de school de winnaar geworden van deze gedragswedstrijd. Afgelopen maandag werd de prijs officieel overhandigd.

In Zuid-Holland alleen werden 1.986 fietsbeloftes op 161 verschillende scholen gedaan. SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), een uitvoeringsorganisatie van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Haar belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag binnen de provincie Zuid-Holland de norm te maken. Dit gebeurt onder de vlag 'Ik maak een punt van nul verkeersslachtoffers'.

Na de uitreiking maakten 3 leerlingen uit groep 8 gebruik van de gelegenheid dat wethouder Nieuwenhuizen op school was. Ze overhandigden de wethouder een petitie waarin gevraagd wordt om behoud van het fietspad langs de Raadhuisweg/Zoutmansweg. De wethouder bracht onmiddellijk goed nieuws: het fietspad blijft! Voor deze mededeling kreeg de wethouder onmiddellijk applaus.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën