Afbeelding
Foto: Lisanne van Uunen

Dankbaar kerstdiner voor eenzame ouderen

Human Interest


Bodegraven - Afgelopen zaterdagavond genoten vijftien ouderen uit onze gemeente van een overheerlijk kerstdiner in een unieke setting. Met behulp van mede-ondernemers van de Vromade, zijn personeel en goede vrienden toverde John van Dijk zijn groentewinkel om in een restaurant.

Vanuit de gedachte dat niemand een eenzame kerst zou mogen vieren, konden zijn klanten de afgelopen weken mensen aanmelden die in hun ogen een gezellig kerstdiner verdienden. En zo stonden er ineens kandelaars op de toonbank en genoten de ouderen, die elkaar niet kenden, van een zorgvuldig samengesteld menu tussen de kleurrijke groenten en het fruit van de winkel. De bospaddenstoelensoep was erg populair en van de rollade en stoofpeertjes werd meerdere keren opgeschept.

"Het is een geschenk dat ik hier mag zijn, ik ben zo dankbaar," vertelt Martin van Mil, een meneer die heftige jaren achter de rug heeft en na wat omzwervingen op latere leeftijd in Bodegraven is komen te wonen. "Dit is zo welkom, echt genieten gewoon. Kerst is een moeilijke periode, maar dit maakt het een stuk minder eenzaam."

"Dit is precies waarom ik dit heb willen organiseren, deze mensen verdienen het om in de watten gelegd te worden." John is duidelijk geraakt door de verhalen die openhartig gedeeld worden. Hij mag terugkijken op een prachtig kerstverhaal, dat hopelijk ook leidt tot nieuwe contacten in de strijd tegen een eenzame Kerst.

Tekst en beeld: Lisanne van Uunen

Afbeelding

Advertentie

Categorieën