Logo kobr.nl
Verkozen spelers: Dit is een foto die na afloop van de presentatie is gemaakt. De aanwezige verkozen spelers zijn vastgelegd op foto.
Verkozen spelers: Dit is een foto die na afloop van de presentatie is gemaakt. De aanwezige verkozen spelers zijn vastgelegd op foto. (Foto: Ron Hoenson)

Eeuwige roem voor oud-spelers van VV Bodegraven

  Human Interest

Bodegraven - Zaterdag 11 januari organiseerde jubilerende vereniging vv Bodegraven een feestelijk dag waarop werd teruggeblikt op de rijke voetbalgeschiedenis van de club. Er werd een nieuwjaarswedstrijd gespeeld en het Team van de Eeuw werd bekendgemaakt.

De belangstelling was groot en al vroeg op de middag stroomde de kantine vol. Na de koffie werd om 14.30 uur de nieuwjaarswedstrijd afgetrapt door het huidige eerste en spelers die met vv Bodegraven 1 kampioen zijn geworden. De eerste helft werd gespeeld door oud-kampioenen uit de jaren 2005 en 2010. In de tweede helft werd het team met oud-spelers verjongt en mochten de kampioenen uit 2015 het opnemen tegen het eerste. Het leverde een mooie strijd op met kansen over en weer. Uiteindelijk wisten de oud-spelers met Frank Veelenturf en Fahad al Badri twee keer te scoren. Desondanks was het huidige eerste met 6-2 te sterk voor het combi-team.


Jubileumactiviteiten

Na de wedstrijd gingen de festiviteiten in de kantine verder, waar Rini Emonds de ruim tweehonderd aanwezigen vertelde over de komende jubileumactiviteiten. Hierbij was er aandacht voor de Ivoren receptie op woensdag 1 april, de expositie in het Evertshuis in de maand mei en de Kater Cup Reünie toernooi op 13 juni. Speciale aandacht was er voor woensdag 1 april. Dit is de datum waarop de vereniging officieel 100 jaar bestaat. Naast alle leden, oud-leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren werden ook alle aanwezigen uitgenodigd met elkaar te proosten op het 100-jarig bestaan.


Rijke geschiedenis

Na het bespreken van de jubileumactiviteiten was het tijd voor de presentatie van het Team van de Eeuw. Eerst werd kort teruggeblikt op de rijke voetbalgeschiedenis van vv Bodegraven en de kampioenschappen uit de jaren 1959, 1971, 1981, 2005, 2010 en 2015. Deze geschiedenis haalde bij de vele aanwezigen mooie herinneringen op. Zo werd er gesproken over de harde trap van Jan Hoogeboom, passeeracties van Krijn Blonk, de reflexen van Karel Stikkelorum en de fluwelen traptechniek van Donny de Heer.
Bekendmaking Team van de Eeuw

In een typisch Hollandse 4-3-3 opstelling werd het Team van de Eeuw gepresenteerd, waarbij er voor iedere linie een aantal basisspelers en wisselspelers waren genomineerd. Dit leidde uiteindelijk tot een Team van de Eeuw met achttien spelers.

Het aanwezige publiek reageerde enthousiast op de bekendmaking van de gekozen spelers. Het hardst werd er gejuicht voor de gekozen spelers die ook aanwezig waren. Er klonk gejuich voor spelers uit de jaren '70, zoals Karel Stikkelorum en Wim van der Neut, maar ook voor spelers uit de meer recente geschiedenis, zoals Ilias Hadi en Karim Kalai.

Uiteindelijk heeft leidden de nominaties tot een selectie waar Karel Stikkelorum, Cees Blonk, Karim Kalai, Cock van Eck, Aad Groenen, Marcel Scheer, Wim van de Neut, Youri Voordouw, Krijn Blonk, Donny de Heer en Dolf Scheer in de basis staan met een sterk bezette bank achter zich met daarop Anton Schouten, Rino Bodt, Mike Voordouw, Ilias Hadi, Piet Potuyt, Ron Dikmans en Berto Romijn.

Een team kan uiteraard niet zonder coaches. Om deze reden is Joszef Burges als coach opgenomen in het Team van de Eeuw vanwege zijn behaalde kampioenschappen in 1971 & 1981 en Frank Bakker vanwege zijn behaalde kampioenschappen in 2010 & 2015.

Deze twintig namen mogen met trots zeggen dat ze zijn opgenomen in het Team van de Eeuw en ze mogen genieten van eeuwige roem. Na de presentatie bleef het nog lang gezellig en werden er nog veel herinneringen opgehaald en vele verhalen verteld.

Beeld: Ron Hoenson

Meer berichten