Logo kobr.nl
Caroline Rijnbeek toont een deel van haar schitterende natuurfoto's.
Caroline Rijnbeek toont een deel van haar schitterende natuurfoto's. (Foto: )

Herkenbare natuurfoto's uit Bodegraven-Reeuwijk

  Human Interest

BODEGRAVEN - Gedurende het jaar worden er diverse exposities georganiseerd in de foyer van het Evertshuis. Vanaf 7 februari exposeert Caroline Rijnbeek haar natuurfoto's waarvoor zij de titel 'Het Groene Hart: prachtig mooi & lekker dichtbij' heeft gekozen. De ingelijste foto's zijn tot 30 maart in het Evertshuis te bewonderen.

Caroline Rijnbeek (52) is geboren in Reeuwijk-Dorp, maar woont al tientallen jaren in Bodegraven. Ze is getrouwd met Mark en samen hebben ze drie kinderen. Caroline is administratief medewerkster bij een tandarts in Gouda. Haar grote hobby is fotograferen. Ze heeft in de loop der jaren enkele cursussen en workshops fotografie gedaan. Gewapend met haar spiegelreflexcamera en haar iPhone wandelt Caroline dagelijks met haar hond Charlie. Caroline: "Onderweg kom ik altijd wel iets tegen waarvan ik denk: Oehh, dat is leuk of mooi! Dan maak ik de tijd om een foto te maken."

Caroline geniet van de natuur in het Groene Hart: "Mooie Hollandse wolkenluchten, het gefluit van vogeltjes, leuke, kleine kriebelbeestjes, zonopkomst- en ondergang, prachtige bloemen of bijzondere paddenstoelen. Of ik nu op de fiets naar mijn werk ga of wandel met onze hond, in ons Groene Hart is altijd iets moois te zien.

Expositie in het Evertshuis

Caroline exposeert voor het eerst haar foto's voor een groot publiek. Een goede vriendin van haar heeft hiertoe het initiatief genomen. Caroline: "Vorig jaar mei fietste ik met een aantal vriendinnen naar Gouda om samen een hapje te eten. Onderweg kon ik het niet laten om weer eens van de fiets af te stappen om een foto te maken van iets moois. Een van mijn vriendinnen, Sonja, zei toen gekscherend: 'Jij moet je foto's gaan exposeren en ik ga je daarbij helpen.' Ik nam dit niet helemaal serieus, maar Sonja maakte er daadwerkelijk werk van en zie hier het resultaat."

Lastige klus

De samenstelling van de expositiefoto's die nu tentoongesteld worden, is een lastige klus geweest. Caroline beschikt over meer dan 750.000 foto's. Samen met een professionele fotograaf en met de hulp van haar vriendinnen is het haar gelukt. De negentien mooiste foto's zijn ingelijst en zijn nu te bewonderen (en te koop!) in de foyer van het Evertshuis. Caroline: "Ik vind het echt heel spannend, maar ook verschrikkelijk leuk! Het is een hele eer en ik hoop dat iedereen van mijn foto's zal genieten. Het is geweldig om op deze manier erkenning en waardering te krijgen voor mijn werk."

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten