Logo kobr.nl
Foto:

Honderd jaar Welpen bij Scouting Bolaro

  Human Interest

BODEGRAVEN - De welpen vieren feest! Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de eerste welpen groepen begonnen in Nederland. Lord Baden Powell, de oprichter van scouting, is in 1907 de eerste scoutinggroepen begonnen voor jongens vanaf 11 jaar en een klein decennium later (1916) inspireerde Jungle Book hem tot het beginnen van een speltak voor jongens vanaf 7 jaar, welke hij vernoemde naar jonge wolven. Enkele jaren later - in 1920 - begonnen ook in Nederland de eerste welpengroepen en dat is dit jaar precies 100 jaar geleden.

Het bijzondere is dat ook in Bodegraven nog steeds veel kinderen het scoutingspel ontdekken in de Jungle met Mowgli, Shanti, Baloe en de andere jungledieren. Veranderingen zijn er ook geweest, waarvan de belangrijkste is het verdwijnen van het onderscheid tussen jongens en meiden. Bij Scouting Bolaro zijn er op dit moment zo'n zestig welpen actief, verdeeld over drie groepen op de maandag- en donderdagavond en zaterdagmiddag.

Het hele jaar staat in het teken van feest en bij een feest mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Wie jarig is, trakteert en daarom hebben de welpen een Jungle Book-taart gebakken en deze afgelopen woensdag aangeboden aan de gemeenteraad. Er zullen dit jaar nog vele feestelijke activiteiten volgen!

Meer berichten