Logo kobr.nl
Foto:

Doe mee aan de zwerfafvalchallenge!

  Human Interest

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op 21 maart gaat het team van de zwerfafvalchallenge met zo veel mogelijk inwoners Bodegraven-Reeuwijk zwerfafvalvrij maken tijdens de Landelijke Opschoondag.

Na twee succesvolle voorgaande edities gaat ook dit jaar het team van de zwerfafvalchallenge zijn schouders eronder zetten om zo veel mogelijk inwoners te inspireren op 21 maart mee te helpen. Want één ding is duidelijk: zwerfafval hoort niet thuis in de natuur.

Afgelopen week plaatsten de boswachters van de Nieuwkoopse Plassen een foto online van een jonge otter die was gesignaleerd met een plastic ring rondom zijn hals. Waarschijnlijk was het tien maanden oude dier door een stuk zwerfafval gezwommen. De komende weken gaat men met man en macht proberen de otter te bevrijden.

Wist je dat het maar liefst twintig jaar duurt voordat kauwgum is verdwenen? Een blikje kost vijftig jaar en plastic verdwijnt zelfs helemaal nooit. Natuurlijk horen we liever leuker nieuws, maar dit laat zien hoe belangrijk het is om te zorgen dat we met z'n allen het zwerfafval opruimen. Of nog veel beter, dat het helemaal niet in de natuur terecht komt.

Natuurlijk wint het mooiste initiatief de Bodegraven-Reeuwijkse Zwerfafvalchallenge Wisselbokaal. Vorig jaar werd deze door wethouder Kees Oskam uitgereikt aan de christelijke basisschool De Regenboog in Reeuwijk-Brug.

Iedereen kan zijn initiatief aanmelden via de website www.zwerfafvalchallenge.nl. Ben je benieuwd of er in jouw buurt iets wordt georganiseerd of wil je je aansluiten bij een bestaand initiatief? Raadpleeg dan ook de website en ga aan de slag. Grijpers, emmers en afvalzakken zijn eventueel af te halen aan de balie van de gemeente. Bel van te voren of er voldoende materiaal aanwezig is (telefonisch te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur: 0172 - 522 522). Ga aan de slag en help mee tijdens de zwerfafvalchallenge, zodat we ook dit jaar samen de vloer aanvegen met het zwerfafval in Bodegraven-Reeuwijk.

Meer berichten