Logo kobr.nl
Judith Weck: "Een heerlijk klusje, het werkt zo verslavend."
Judith Weck: "Een heerlijk klusje, het werkt zo verslavend." (Foto: )

Stoere Pannenlappen voor onderzoek naar behandeling ALS

  Human Interest

REEUWIJK - Stoere, zelf gehaakte pannenlappen in modieuze kleuren met leren details, Judith Weck verkoopt ze voor 14,95 euro per set. Op deze manier wil ze het bedrag bijeenhaken dat nodig is om aan de Tour du ALS te starten komende zomer.

Met de Tour du ALS, een beklimming van de Mont Ventoux, halen de deelnemers sponsorgeld op voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Judith: "Als een vriend uit je vriendengroep ALS heeft, dan wil je hem graag bijstaan.

Dit jaar beklimmen we als vriendengroep van Chris voor de tweede keer de Mont Ventoux. Dan kun je niet weer aan dezelfde mensen vragen of ze je willen sponsoren. Zo bedacht ik de stoere, zelf gehaakte pannenlappen. Dan krijg je iets in ruil voor je sponsorgeld. Het idee heb ik geopperd bij familie en bekenden en daarop kreeg ik zulke leuke reacties! Mijn hart gaat sneller kloppen als ik iemand kan helpen en die positieve reacties maakten mij nog enthousiaster. Nog voordat er een pannenlap verkocht was, boden vier vriendinnen spontaan hun hulp aan. Gelukkig werden de pannenlappen een succes! Als ik ergens een setje aflever, krijg ik gelijk weer een nieuwe opdracht. Roos heeft een website aangemaakt waar de verschillende kleuren pannenlappen te zien zijn."

Ook die website is een succes. De foto’s geven de details en kleuren van de stoere pannenlappen goed weer. En het is bijna Moederdag... Judith: "Ja, we hopen natuurlijk dat die bestellingen op tijd geplaatst worden, zodat moeder ze bij het Moederdagontbijt kan uitpakken!" Kijk voor meer informatie op: www.pannenlappen-against-als.jimdosite.com.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Tour du ALS

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Tour du ALS is het grootste evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland.

Meer berichten