Logo kobr.nl
optreden Festival aan Huis voor de bewoners van De Reehorst
optreden Festival aan Huis voor de bewoners van De Reehorst (Foto: Bert Verver)

Muzikale optredens verzachten eenzaamheid

  Human Interest

REEUWIJK - Voor veel ouderen in verpleeghuizen en seniorencomplexen is het een eenzame tijd, omdat er geen bezoek ontvangen mag worden. Iedere afleiding is welkom en de leiding van De Reehorst in Reeuwijk-Brug organiseerde daarom vorige week een aantal muziekoptredens ter ontspanning.

Vorige week woensdag verzorgde de rijdende disco ‘Festival aan Huis’, een optreden met gezellige muziek bij de Reehorst, eerst in de binnentuin en later op veilige afstand vanaf de Dunantlaan. Lekker ingepakt genoten de bewoners vanaf de balkons van de muziek en ook familieleden maakten even gebruik van een contactmomentje op afstand.

Vorige week vrijdag was Adrie Vergeer met zijn draaiorgel van de partij en ook in de komende weken worden er optredens gepland. Financieel wordt het mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Reehorst.

Overigens beraadt ook de gemeentelijke culturele commissie zich op de mogelijkheden deze kleine evenementen te organiseren bij alle woonaccommodaties die daarvoor binnen de gemeente in aanmerking komen.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten