Logo kobr.nl

Werkbezoek Tweede Kamerlid Daniël Koerhuis aan Reeuwijk

  Human Interest

REEUWIJK - De VVD-fractie van Bodegraven-Reeuwijk heette maandagavond 22 juni VVD Tweede Kamerlid Daniël Koerhuis welkom, die de portefeuille wonen onder zich heeft.

Daniël had te horen gekregen dat in Reeuwijk-Brug op bedrijventerrein Zoutman wordt ingezet op een transitie van het oudere deel van het terrein naar voornamelijk wonen, mede omdat in dit gedeelte ook nu al op veel plaatsen wordt gewoond. Ook speelt mee dat in Reeuwijk-Brug na voltooiing van Oude Tol geen bouwlocaties meer beschikbaar zijn.

Het bezoek had een tweeledig karakter. Daniël maakt zich dagelijks sterk voor meer woningen om de woningnood in grote delen van ons land op te lossen en is zeer geïnteresseerd in zowel nieuwe bouwlocaties als ook het omvormen van kantoren naar wonen. Daarnaast wilde de VVD-fractie van Bodegraven-Reeuwijk goed geïnformeerd zijn over dergelijke transities elders om in het najaar goed beslagen ten ijs te komen als dit onderwerp op de agenda van Commissie Ruimte en de gemeenteraad komt.

Daniël heeft kennis genomen van de straten die betrokken zijn bij de transitie. Hij was enthousiast over de zeer gunstige bereikbaarheid vanaf A12/N11 en de nabijheid van het openbaar vervoer. Omdat alle opties om tot meer woningen te komen aan de orde kwamen, werd aan het eind van het bezoek een te koop staande woning bezocht. Deze was dusdanig groot dat er meerdere mensen zouden kunnen wonen in de verzorging- of zorgsector. Hun verhuizing zou ook weer woningen vrij kunnen maken, een win-win situatie dus.

Fractievoorzitter Willem Zuyderduyn sprak van een geslaagd bezoek en hoopt dat het bezoek zowel voor het landelijke als lokale woningbeleid zijn vruchten af zal werpen.

Meer berichten