Logo kobr.nl
AnneMarie presenteerde afgelopen maanden zes dagen in de week 'Gesprek van de dag'
AnneMarie presenteerde afgelopen maanden zes dagen in de week 'Gesprek van de dag'

Na bijna 90 interviews op naar de zomerstop

  Human Interest

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Aanstaande vrijdag 3 juli is de allerlaatste uitzending van een uniek project dat op 23 maart, aan het begin van de coronacrisis, van start ging: Gesprek van de Dag Skype van de lokale omroep BR6.


Gedurende bijna vier maanden belde AnneMarie Visser iedere dag met uitzondering van de zondag via Skype met een inwoner van Bodegraven-Reeuwijk om te vragen hoe hij of zij te maken heeft of had met de coronacrisis. "We mogen weer naar buiten en al is het op anderhalve meter, we pakken met elkaar het leven weer op," aldus de presentatrice. "Het begin van de maand juli is een mooi moment om te stoppen."


Wat de dagelijkse gesprekken zo sterk maakten, was dat geprobeerd is om heel veel individuele inwoners een podium te geven voor hun beleving van deze maanden. Er zijn bijna 90 gesprekken gevoerd, van ondernemer tot longfysiotherapeut, van ijsmaker tot restauranthouder, van schoolverlater tot zingende vrachtwagenchauffeur. Bijzonder waren ook de gesprekken rechtstreeks vanuit 'de frontlinie' in Groene Hart Ziekenhuis, zowel met verpleegkundigen als met verschillende artsen gesproken. "We zijn trots dat die afleveringen ook door het ziekenhuis zelf zijn gedeeld op social media."


Werden de afleveringen in het begin nog volledig bepaald door het corona-virus, later werd dit onderwerp een beetje losgelaten. "We hebben de wereld zien veranderen," aldus de producent Wijno Verweij. "Daar waar het in het begin vooral draaide om de saamhorigheid en het samengevoel, zien we nu dat de mensen scherper tegenover elkaar zijn komen te staan en vooral coronamoe zijn."


Inzet was om het programma zo actueel en boeiend mogelijk te maken en dat is gezien alle hartverwarmende reacties ruimschoots gelukt. "We kwamen zelfs langs in de landelijke talkshow M," licht AnneMarie Visser toe. "Het was maar een klein momentje, maar je staat toch wel even te kijken." In de zomermaanden gaat het team brainstormen in welke vorm het programma in september weer terugkomt.


De laatste uitzending wordt vanzelfsprekend een bijzondere, hoewel de presentatrice benadrukt dat iedere gesprek voor haar bijzonder was. "Ik heb zoveel inwoners uit alle dorpen leren kennen. Met sommigen heb ik nog steeds contact. Maar voor mijn laatste aflevering stond een van de internationaal meest vooraanstaande virologen en coronaspecialisten op mijn bucketlist: prof. dr. Eric Snijder uit het LUMC. En laat die nu gewoon in Bodegraven-Reeuwijk wonen."

Meer berichten