Logo kobr.nl
Van links naar rechts: Piet van Capelle (voorzitter huurdersvereniging), Vincent van Luit (directeur Woningbouwvereniging Reeuwijk), wethouder Kees Oskam en Jan Bouwens (voorzitter Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk)
Van links naar rechts: Piet van Capelle (voorzitter huurdersvereniging), Vincent van Luit (directeur Woningbouwvereniging Reeuwijk), wethouder Kees Oskam en Jan Bouwens (voorzitter Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk) (Foto: )

Feestelijke ingebruikname door verbinding

  Human Interest

REEUWIJK - Met het symbolisch verbinden van de zonnepanelen zijn op 7 juli 768 zonnepanelen van de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk op de daken van de hoogbouwcomplexen van Woningbouwvereniging Reeuwijk feestelijk in gebruik genomen door wethouder Kees Oskam.

De Energiecoöperatie Bodegraven Reeuwijk heeft in haar zoektocht naar verduurzaming in de gemeente de verbinding gevonden met de Woningbouwvereniging Reeuwijk, de gemeente Bodegraven Reeuwijk en MB Zonnepanelen BV te Bodegraven. Samen hebben ze tot doel de verduurzaming in deze gemeente verder te brengen.

Voordeel voor de huurders
De huurders van de woningbouwvereniging is een gratis lidmaatschap bij de Energiecoöperatie aangeboden. Zij maken gebruik van de door de Energiecoöperatie opgewekte stroom en krijgen bovendien een deel van hun energiebelasting terug. In de afgelopen weken heeft de Energiecoöperatie informatiebijeenkomsten georganiseerd om de huurders uit te leggen hoe het werkt en hun vragen te beantwoorden. 77 huurders hebben inmiddels van het aanbod gebruik gemaakt. Na de zomervakantie wordt er nog een bijeenkomst georganiseerd.

Hoe werkt het?
'Hoe werkt het?' 'Wat levert het mij op?' 'Wat is het addertje onder het gras?' Dat waren enkele van de vragen die zijn gesteld tijdens de informatiebijeenkomsten. Het lidmaatschap werkt eenvoudig en staat voor iedereen open. Als lid van de Energiecoöperatie kunt u intekenen op de elektriciteit die de Energiecoöperatie opwekt. U geeft van tevoren op hoeveel elektriciteit u wilt afnemen. Omdat u groene, lokaal opgewekte stroom afneemt, heeft u aan het eind van het jaar recht op teruggave van uw energiebelasting op elektriciteit. Een deel hiervan krijgt u zelf terug, een ander deel gaat naar de Energiecoöperatie om nieuwe projecten op te zetten. Afhankelijk van het elektriciteitsgebruik is het voordeel 40 tot 100 euro per jaar! De Energiecoöperatie heeft in 2019 circa 1.000 euro verdiend voor haar leden. In 2020 verwachten we 14.000 euro te verdienen: geld dat rechtstreeks bij de leden komt.

Meer weten? Kijk op: www.energiecooperatie-bodegraven-reeuwijk.nl

Meer berichten