Logo kobr.nl
<p>&Eacute;den en F&eacute;line werden opgeleid tot brandweerlieden.</p>

Éden en Féline werden opgeleid tot brandweerlieden.

(Foto: )

Éden en zijn gezin beleefden een welverdiende Opkikkerdag

  Human Interest

BODEGRAVEN - Afgelopen zaterdag was voor Éden (5), zijn zus Féline (8) en hun ouders een hele speciale dag. Zij kregen namelijk hun eigen Opkikkerdag. Moeder Jolanda: “De dag was perfect! We hebben hartstikke genoten met elkaar. Het was heel bijzonder.”

De ene na de andere verrassing stond deze dag op ze te wachten. Met als doel dat alle gezinsleden hun zorgen even kunnen vergeten. Éden is namelijk ziek, wat veel impact heeft op het hele gezin. Zaterdag speelde de ziekte even géén hoofdrol en konden ze volop genieten met elkaar! “Wij zijn dankbaar dat we dit mee hebben mogen maken en we zijn alle vrijwilligers dankbaar. Zij hebben zich echt met hun hele hart en ziel ingezet voor ons, dat was prachtig om te zien,” vertelt Jolanda.

Tijdens de Opkikkerdag werden Éden, Féline en hun ouders in het zonnetje gezet. De gezinsleden werden opgeleid tot brandweerlieden en schoten de brandweer snel te hulp. Tijd om het brandje te blussen! “Alles kon en alles mocht tijdens deze dag, dus ook bij de brandweer. Wat was dat gaaf!” Als het vuur gedoofd is, mag het gezin stralen tijdens hun eigen fotoshoot. Ze worden op de foto gezet door een echte professionele fotograaf! En als kers op de taart maakten zij een helikoptervlucht. “Dit vond ik spannend, maar Éden en Féline genoten hier zichtbaar van.” Eén ding is zeker: deze dag vergeten zij nooit meer! “En we krijgen nog foto’s en een video van de dag, dan kunnen wij het altijd terugkijken,” glundert Jolanda.

Stichting Opkikker
Al sinds 1995 worden er Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind georganiseerd. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot een echte prinses: niets is tijdens deze dagen te gek. Als je te horen krijgt dat je kind een chronische ziekte heeft, dan heeft dat impact op het hele gezin. In deze periode is ieder lichtpuntje ontzettend belangrijk.

Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl

Meer berichten