Reeuwijkse familie De Hoog in nieuw programma van NPO Zapp ‘De Faker’ | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
<p>Familie De Hoog met in hun midden &#39;De Faker&#39; en op de voorgrond Marije Zuurveld.</p>

Familie De Hoog met in hun midden 'De Faker' en op de voorgrond Marije Zuurveld.

(Foto: NPO fotograaf)

Reeuwijkse familie De Hoog in nieuw programma van NPO Zapp ‘De Faker’

  Human Interest

REEUWIJK - ‘Houd je van spellen zoals ‘Wie is de Mol? Wil je met jouw gezin ook aan zo’n spel meedoen? Een BN’er in de maling nemen?’ Die oproep sprak familie De Hoog uit Reeuwijk wel aan.

“Hoe het programma waar we ons voor aanmeldden eruit ging zien, wist ik niet,” vertelt Petra de Hoog. “Dat onze aanmelding ook daadwerkelijk tot deelname zou leiden, had ik ook niet meteen verwacht. Maar we kregen een belletje of we wilden meedoen.” Het gezin De Hoog bestaat uit vader Michael, moeder Petra, zonen Jari (13 jaar) en Mitch (11 jaar). En één dag in de week is ook oma aanwezig. Met z’n vijven deden ze mee aan ‘De Faker’, een nieuw programma op NPO3.

In ’De Faker’ draait het om een gezinslid dat is vervangen door iemand anders. Wie ‘faket’ gezinslid te zijn? Als het gezin de identiteit van de ‘faker’ verborgen weet te houden, winnen ze een prijs. Op woensdag 6 januari 2021, tussen 18.15 en 18.30 uur was te zien hoe familie De Hoog BN’er Marije Zuurveld in de mailing nam.

Achter de schermen
Jari zou vervangen worden door zijn vriend Cas. Om alles zo echt mogelijk te laten lijken, werden er op de dag van de opnames gezinsfoto’s gemaakt die snel in Gouda werden ontwikkeld en in lijstjes overal een plekje kregen. Op elke foto met dezelfde kleding aanstaan, is natuurlijk not done. Dus moest Cas een paar keer verkleden om alles zo echt mogelijk te laten lijken. De slaapkamer van Jari werd ook aangepast. Zijn elektrische gitaar werd verstopt, want daar een riedeltje op spelen was een stap te ver voor Cas. Wel leerde hij van alles uit zijn hoofd over Japan en de vechtsport waar Jari aan doet en waarmee hij zijn kamer heeft versierd.

Zenuwachtig
De cameraploeg kwam in de ochtend en net na de lunch zou Marije Zuurveld komen. Vader Michael vertelt: “We waren allemaal zenuwachtig. Zo’n camera maak je niet elke dag mee. Zowel Marije als de filmploeg waren heel relaxed en al snel was de spanning eraf. Vanwege corona was er maar één cameraman waardoor sommige scènes verschillende keren nagespeeld moesten worden. Elke keer vanuit een andere hoek gefilmd. Gelukkig maakte Marije met haar speurneus en vragen het ons niet al te moeilijk.”

Cas: “Het was spannend maar ook leuk om mee te maken.” Petra: “En als ik dan meedoe wil ik ook winnen. Op het moment dat oma geïnterviewd werd door Marije stond ik goed op te letten zodat ik wist wat ze had gezegd. Gaat onze poes ineens kokhalzen en ook echt overgeven. Om mijzelf niet te verraden, maar juist verdacht te maken riep ik, er gaat hier een kat over zijn nek!”

Verdacht
Toen we hoorden dat iedereen Mitch en Michael zoveel op elkaar vonden lijken, wisten we dat we Cas (de Jari stand-in) uit de wind moesten houden. Mijn moeder had verteld dat ik kok was geweest en op het moment dat we samen met Marije het avondeten stonden klaar te maken, heb ik de komkommer heel onhandig staan te snijden. Oma deed er een schepje bovenop door drie keer de verkeerde keukenlade open te trekken voor ze de borden had gevonden.”

Wie o wie
De tafelindeling werd door de crew bepaald. Ze hadden waarschijnlijk al een vermoeden. Marije had vooral oma en moeder Petra op het oog, maar kwam maar niet tot de keuze wie de echte ‘faker’ was. Na het diner laat het programma de ontknoping zien. Waar de familie op de bank zit en Marije tegenover hen.

Al die tijd was Jari bij kennissen aan de andere kant van Reeuwijk. Vlak voor het moment van de ontknoping is Jari naar de NPO-bus gekomen. Jari: “Ze hadden nooit verwacht dat ik degene was die vervangen was. Toen ik mocht binnenkomen en Marije van achter benaderde, viel ze letterlijk van haar stoel toen ze mij zag.

Uitje gewonnen
Marije had op Petra gegokt en daarmee het spel verloren. Dus voor elk familielid een Faker-beker én een uitje naar een pretpark in de vorm van VVV-bonnen. Cas: “Waarschijnlijk wordt het de Efteling, maar dan wel als het coronavirus voorbij is.” Uiteraard werd er ook tijdens deze opnames geen enkel risico genomen. Alle deelnemers waren getest op het virus en uiteraard was iedereen negatief. Behalve over de opnames, daar waren ze ontzettend positief over! Zo leuk om eens mee te maken!

Terugkijken? Ga dan snel naar www.zapp.nl/programmas/de-faker.

Tekst: Marlien van Leeuwen

Beeld: Fotograaf NPO Zapp

Meer berichten